Главният прокурор Иван Гешев възнамерява да разпореди разследване дали намерения

...
Главният прокурор Иван Гешев възнамерява да разпореди разследване дали намерения
Коментари Харесай

Гешев се съмнява, че Сашко е оцелял сам 9 дни

Главният прокурор Иван Гешев има намерение да разпореди следствие дали планове край Перник 12-годишен Александър не е бил държан срещу волята си. Това съобщи самият той: " Оттук нататък следва съществено следствие за изясняване на обстановката към Сашко - където се е намирало детето тези 9 дни. Лично като жител и като магистрат считам, че е допустимо знамение. Аз съм набожен човек, тъй че е допустимо. Логично обаче е, че би трябвало да проверим и версията дали детето не е било държано някъде срещу волята му, тъй като всичко е въпрос на доказателства - аз съм прокурор. Така че съответните наблюдаващи прокурори и следователи ще извършат обширно и цялостно следствие за изясняване на обективната истина ", сподели Гешев.

По-рано през днешния ден стана ясно, че детето ще бъде изведено от реанимация и преместено в елементарна стая. Това заяви шефът на ``Пирогов`` доктор Валентин Димитров. Сашко бе намерен жив в събота в региона на радомирското село Червена могила, на повече от 7 километра през планината от мястото, откъдето изчезна на 11 ноември. Неговите спасители са доброволците Веселин Георгиев и Милко Михалков, членове на клуб по делтапланеризъм.

" Сагата със Сашко завърши сполучливо ", заяви д-р Димитров. И добави, че детето няма пострадвания или повреди, които да имат директна заплаха за живота му. " Всичко, което е належащо, е направено и няма нещо, което да постанова в допълнение изясняване ", сподели още той. Предстои през днешния ден Сашко да бъде преведен от реанимация в естествена стая, след което ще бъде изписан. С детето ще работят психолози.

Един от спасителите на Александър Милко Михалков съобщи за Би Ти Ви, че детето не е било босо в планината, а с обувки, както и с дебело яке, сходно на пухенка, само че е бил влажен и доста кален. " Нашето мнение е, че той е оцелявал. Всичките му облекла бяха кални, което значи, че е минавал през шубраци. Най-вероятно е пълзял и е търсил вид да се придвижва, да оцелява, да търси храна и вода``, сподели още Михалков. Вероятно се е хранил с плодове, които е намерил в гората. Сашко не е бил необут, каквато информация се появи. Бил е с маратонки, които са били доста мокри, и по тази причина спасителите са го събули. В региона има няколко ловни хижи и 5-6 чешми. Не се изключва да се е приютявал някъде на закрито.

Директорът на Планинската избавителна работа Емил Нешев пък разяснява за Българска национална телевизия, че Александър от самото начало е бил в планината. " Забавянето от 20 часа и съществуването на толкоз доброволци затрудни издирването. Решихме, че може детето да е стигнало южните скатове на планината. Точните зони ги установихме откакто разгледахме картата. Направихме разбор, че тази зона е минимум претърсена от осведомени хора. Този разбор се оказа сполучлив ", добави Нешев.

Пред публицисти вътрешният министър Иван Демерджиев съобщи, че проверяващите още работят по всички версии за изгубването на Александър. " В момента не можем да приказваме за похищение и няма данни, които да сочат за това, само че ще проверим всички версии ", съобщи той. По негови думи хиперактивността на детето по всяка възможност е избавила живота му, защото му е помогнала да търси вода и храна, с цел да оцелее. Детето е открито откакто към този момент не е могло да се движи, уточни още Демерджиев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР