Главният прокурор Иван Гешев, придружаван от делегация на Прокуратурата на

...
Главният прокурор Иван Гешев, придружаван от делегация на Прокуратурата на
Коментари Харесай

Иван Гешев черпи азербайджански опит в борбата с корупцията

Главният прокурор Иван Гешев , придружаван от делегация на Прокуратурата на Република България, з амина през днешния ден на публично посещаване в гр. Баку , Република Азербайджан, по покана на основния прокурор на Азербайджан доктор Камран Алиев.

Директорът на Национална следствена работа Борислав Сарафов и представителят на основния прокурор Сийка Митева са измежду съпътстващите визитата.

По време на визитата ще бъде подписан Меморандум за съгласие и съдействие сред Прокуратурата на Република България и Главната прокуратура на Република Азербайджан.

Целта на двустранния документ е затвърждаване и надграждане на дългогодишното съдействие сред двете институции. Международното правното съдействие е в региона на наказателното гонене на трансграничната престъпност, трафика на наркотични субстанции, компютърните закононарушения и други

В рамките на визитата на Иван Гешев и водената от него делегация ще се запознае с работата на Главна дирекция " Антикорупция " при основния прокурор на Република Азербайджан.
 Поредният отчет на Европейска комисия: Борбата с корупцията буксува
Поредният отчет на Европейска комисия: Борбата с корупцията буксува

Изказва се и угриженост за състава и действието на Висшия правосъден съвет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР