Главният прокурор Иван Гешев направи поредица от грешки. Това обяви

...
Главният прокурор Иван Гешев направи поредица от грешки. Това обяви
Коментари Харесай

Румен Ненков: Гешев направи поредица от грешки

Главният прокурор Иван Гешев направи поредност от неточности. Това разгласи пред bTV някогашният парламентарен арбитър Румен Ненков, който е някогашен зам.-председател на Върховния касационен съд.

Ненков изясни, че основният прокурор е сбъркал като определя кой политик е добър и кой неприятен. " Висши магистрати желаят да бъдат третирани като магистрати, само че се държат като политици. Затова няма да бъдат уважавани ", добави Ненков.

Той уточни още порочната процедура на прокуратурата да огласява доказателства по висящи следствия. Според Ненков ръководителят на Върховния касационен съд Лозан Панов би трябвало да изиска тълкувателно решение за това при какви условия прокуратурата може да разкрива данни по досъдебното произвеждане. " Ако бях на неговото място, щях да го направя ", уточни Ненков.

На въпрос за желаната оставка на Иван Гешев, Ненков изясни, че " официално има излаз, само че това е въпрос, който да бъде решаван от Висшият правосъден съвет. При това няма поправими неточности, всеки може да поправи държанието си ".

Ненков счита още, че с апела си " Мутри, вън " и с излизането си при протестиращите президентът Румен Радев е нарушил конституцията.
Хр. Иванов: Гешев да бъде разследван, че употребява СРС-та за пропаганда
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР