Главният прокурор Иван Гешев и ръководството на държавното обвинение "остро

...
Главният прокурор Иван Гешев и ръководството на държавното обвинение "остро
Коментари Харесай

Прокуратурата остро осъди Костадин Костадинов за негов коментар за вицепрезидента на САЩ

Главният прокурор Иван Гешев и управлението на държавното обвиняване "остро осъждат потреблението на езика на омразата изключително, когато това се случва от парламентарната естрада ".

Това се споделя в, оповестена в петък в страницата ѝ във Facebook. Макар че в нея не се загатва името на водач на проруската партия "Възраждане " Костадин Костадинов , явно става въпрос за реакция във връзка неговото държание в Народното събрание в сряда.

Тогава Костадинов прочете в пленарната зала декларация от името на парламентарната си група, произнасяйки неверно името на вицепрезидента на Съединени американски щати Камала Харис – "Камила Харис ". По-рано същия ден тя се срещна във Вашингтон с българския министър председател Кирил Петков. Впоследствие държавната осведомителна работа заяви, че двамата са договорили на цени, по-ниски от тези на "Газпром ".

Докато Костадинов беше още на парламентарната естрада, ръководителят на Народното събрание Никола Минчев му направи забележка, че е обърка името на Харис.

"Какво беше то? Камала? Бъркам ги животинските имена от време на време ", отвърна водачът на "Възраждане ", чието главно обръщение по време на партийни събития е, че България е "колонизирана " от Щатите.

"Призоваваме политическите лица с имунитет да не нарушават съществени европейски правила и да не насочат обидни квалификации, основаващи се на дискриминационни детайли ", декларира още управлението на държавното обвиняване в петък.

Оттам напомнят, че преди месеци са създали оферти за законодателни промени "за обезпечаване на всеобхватна наказателноправна отбрана при потребление на език на омразата, учреден на раса, националност, етническа принадлежност, вяра, политически убеждения и полова еднаквост ".

В обаче на никое място не се загатва, че е допустимо по отношение на Костадинов да бъде формирана инспекция за потребление на език на омразата и в случай че тя приключи със умозаключение, че той е направил закононарушение, да му бъде пожелан имунитетът, с цел да бъде разследван.

"Прокуратурата постоянно е подкрепяла и ще продължи да поддържа правото на митинг и свободно изложение на българските жители, включително и политиците, само че не и, когато по този метод се визира неприкосновеността на личността ", прибавят от държавното обвиняване.

Според управлението на прокуратурата "нарушаването на публичния ред и осъществяването на провокации, в миг на военни дейности покрай държавната граница, са явен знак за пробутване на зловредно непознато въздействие, скрито зад изложение на националистически възгледи от представители на политически партии ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР