Главният прокурор Иван Гешев джентълменски връчи пищен букет с цветя

...
Главният прокурор Иван Гешев джентълменски връчи пищен букет с цветя
Коментари Харесай

ТЕСТ: Цветя от Гешев - може ли да ги получиш и ти?

Главният прокурор Иван Гешев кавалерски връчи обилен букет с цветя на новия правосъден министър Надежда Йорданова. Двамата разискаха нормалните тематики, които съпътстват поднасянето на букет от мъж към жена - мандат, оставка, олигарси, правосъдна промяна и други известни романтики. Ако сте в правосъдно и флорално въодушевление обаче, вие също може да се окажете с букет от висша инстанция. Тествайте се сами:

1. Какво мислиш за разделянето на управляващите?

а) Разделението на управляващите е дясно екстремистка концепция, прокарана от метафизичен екстремисти като Монтескьо и Русо, коитo излишно са атакували безспорната монархия, предлагайки най-различни и доста глупашки публични контракти. Разделението на властта отслабва самата власт, а властта не трябва да бъде отслабена, тъй като по този начин тя би изгубила предназначението си.

б) Тъй като всяка власт, оставена необезпокоявана, демонстрира податливост да се авторизира, разделянето и взаимното им наблюдаване е единствената гаранция, че те могат да си попречат и надлежно управляват една друга. Не че това е задоволително: само че е абсолютният най-малко, от който би трябвало да се стартира. 



2. Как разбираш фразата " Аз съм инструмент в ръцете на Господ ".

а) Раздаването на божествена правдивост изисква изпращането на възвишен делегат. Бог е решил, че през есента на 2019-та година незабавно издига в прокуратурата на Република България Иван Гешев за основен прокурор и му споделя - прави, струвай, единствено правдивост раздай в тоя шубрак, след това ще те даря с безконечен живот и ще ти смъкна наема в Бояна. 

б) Обхваща ме атеистично въодушевление.  

3.   Какво мислите за връзките сред някогашният министър председател Бойко Борисов и основния прокурор? 

а) Когато хаосът заплаши реда, редът би трябвало да се отбранява. А с цел да има ред, би трябвало да има съдружници. Главният прокурор е правосъдно разследване и продължение на Министерски съвет, само че с други средства. 

б) Напълно забележим общ фронт сред двамата. По подигравка една от аргументите Борисов да си отиде от властта, бе тъй като мислеше, че един път заздравил я с Гешев, към този момент няма да има мърдане, а пък стана тъкмо противоположното - Гешев превъртя пружината и съумя да сплоти всички против себе си, а оттова и против Борисов. И до през днешния ден не съм сигурен, че в случай че не бе той, ГЕРБ изобщо щеше да изгуби изборите. В този смисъл: получи се добре. 

4. С кого обичаш да си пишеш в свободното време? 

а) С Pi ar Sevi Boiko

б) Бих писал на Pi ar Sevi Boiko, с цел да я попитам за какво основният прокурор е въвел номера й като Pi ar Sevi Boiko и какво по-точно си написа с нея. Но нямам номера на Pi ar Sevi Boiko, защото не съм основния прокурор; допускам, че като станеш основен прокурор първата работа е да си запишеш Pi ar Sevi Boiko в телефона, при положение, че нещо от първия въпрос би трябвало да се води на доклад.  

5. Има подозрения за милиони, източени по скица от Автомагистрала " Хемус ". Човекът, който е бил част от мрежата, би могъл да спомага за разкриването на други на по-високо равнище, при положение, че получи по-леко наказване. Какво прав`ваш, в случай че си прокурор, в такава обстановка? 



а) Веднага си върша самоотвод, излизам в отпуск, разболявам се, изчезвам и разгласявам, че ми оказват напън. Какво толкоз може да научиш от човек, обвързван с една скица, за цялата скица? Той по тази причина е в схемата, тъй като не поддържа връзка с никого по схемата - това е нужното изискване, с цел да има скица изобщо.  



б) В една минимално естествена страна щеше да се направи всичко допустимо да се доближи до всички по веригата и най-вероятно към този момент щяхме да знаем кои са - не че не се досещаме, само че познанието става изключително обществено значимо, когато е обвързвано с покачване на обвиняване.

6. Разбираш, че тази вечер има митинг против Гешев. Какво правиш?

а) Влизам в ПИК да видя за по кое време е плануван контрапротестът и отивам непосредствено, с цел да защитя свободата на словото, прокуратурата и да намеря братя по оръжие. 

б) Надявах се, че няма да се постанова да вървя толкоз постоянно на митинги против прокуратурата и чаках доста по-рано нещата там да приключат. Но няма нищо срещу за още един. 

__

Ако имаш най-вече отговори а)

Като вървиш по улиците, озъртай се за коли с бронирани стъкла. Но не със боязън, а с прелестно предусещане. Главният прокурор би могъл да излезе от всяка една от тях и да ти връчи оня букет, за който постоянно си мечтал. 

Ако имаш най-вече отговори б)

Като вървиш по улиците, озъртай се за коли с бронирани стъкла. Ако някоя спре покрай теб...инструментът в ръцете на Господ би трябвало да извърши, по божията воля, една дребна задача.

 

Автор: Райко Байчев

Още от АКТУАЛНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР