Главният мениджър на националния отбор по художествена гимнастика жени индивидуално

...
Главният мениджър на националния отбор по художествена гимнастика жени индивидуално
Коментари Харесай

Бранимира Маркова: Надявам се Боряна Калейн и Стилияна Николова да изиграят композициите си

Главният управител на националния тим по художествена гимнастика дами самостоятелно Бранимира Маркова съобщи, че Боряна Калейн и Стилияна Николова са готови за Световното състезание в София.

Шампионатът ще се организира от 14 до 18 септември в " Арена Армеец " в столицата и ще се излъва по Българска национална телевизия 1 и Българска национална телевизия 3.

" Боряна Калейн и Стиляна Николова са доста атрактивни гимнастички, отличаващи се с изключителна характерност и артистичност. И двете девойки имат доста мощна стратегия и при едно положително осъществяване съм сигурна, че ще се борят за призови места. Искам да си изиграят композициите, по този начин както могат ", сподели Маркова.

" Боряна закупи доста опит, който й оказва помощ бързо да навлиза във форма, само че годините интензивна работа водят и до повишение на риска от травми. Преди Европейското състезание се наложи да понижим натоварването поради контузия в глезена. Въпреки това, тя съумя да завоюва медали, както на Европейското състезание, по този начин и на Световните игри. Винаги след съревнование вършим разбор на представянето и променяме съчетанията, в случай че се постанова да повишим оценките в даден съставен елемент. Композицията ѝ с бухалки е доста истинска и в нея беше наблегнато на артистичността, само че допускаше неточности и не успяваше да я покаже в цялостния ѝ искра. Направихме нужните корекции и се надявам до Световното състезание да се изработят ", добави тя в изявление за страницата на федерацията по гимнастика.

" Стилияна сподели огромно израстване през последните месеци. Това се видя на Европейското състезание, където завоюва бронзов орден в многобоя. За Стилияна това ще бъде първото Световно състезание и тя го приема доста отговорно. Нейната задача е да продължава да работи все по този начин старателно през целия олимпийски цикъл ", сподели Маркова.

" Треньорската работа изисква с изключение на да сме спортни експерти, също и да сме положителни педагози и психолози. Ежедневно се сблъсквам с разнообразни характери и диря верния самостоятелен метод. Гимнастиката се развива извънредно бързо и се постанова и ние непрестанно да променяме стандартите и да търсим нови способи, посредством които да приготвяме и развиваме състезателките ", добави Маркова.

" Имаме прелестни почитатели, които наблюдават всяко наше съревнование. Чувствам тяхната поддръжка и това ме зарежда. Всяко съревнование е предизвикателство за мен. Обикновено не взимам прибързани решения. Отговорността е огромна и напълно естествено е да имам съмнения, само че сигурна ли съм в убежденията си, твърдо стоя зад думата си. Понякога се постанова да взимам непредвидени решения, заради смяна в събитията. Налагало ми се е да трансформирам състава за обещано съревнование, или да върша тактически промени в композициите им. На равнището, на което се състезаваме и поради сложността на спорта, не е допустимо да не поемаме известно количество риск. Ключов миг е той да е уравновесен и подплатен с добра подготовка ", приключи Бранимира Маркова.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР