Главният изпълнителен директор на Уникредит - Андреа Орсел - преструктурира

...
Главният изпълнителен директор на Уникредит - Андреа Орсел - преструктурира
Коментари Харесай

Уникредит реформира мениджмънта си

Главният изпълнителен шеф на " Уникредит " - Андреа Орсел - преструктурира банковия мениджмънт като отстрани едно от равнищата на подчиненост и редуцира структурата на взаимно управление. Това е първата сериозна мярка на Орсел като началник на италианския заемодател. 

В опит да ускори отчетността, Орсел основава нов изпълнителен комитет на институцията, формиран от 15 члена, който заменя сегашната 27-членна комисия за оперативно ръководство, осведоми в публично известие на 11 април " Уникредит ". Италия, Германия, Централна Европа и Източна Европа оттук насетне ще са основните географски области, които ще са на пряк доклад на основния изпълнителен шеф. Поделенията за корпоративни и за капиталови банкови услуги ще обслужват всички географски района. 

" Когато оглавих банката, дадох обещание, че един от първите ми цели ще е да опростя и облекча банковата конструкция ", отбелязва Орсел. И прибавя, че това е първата стъпка в осъществяване на обещанието му: да канализира бизнеса, да обясни основните задания и да усъвършенства отчетността, тъй че по-добре да обслужва всичките банкови вложители. 

Орсел бе претрупан с правенето на тактика за напредък откакто подозренията за посоката на развиване на кредитора принудиха предшественика му Жан Пиер Мюстие да напусне поста си откакто прочисти банковия баланс и " втали " институцията. " Уникредит " бе измежду европейските банки, които регистрираха през май по-силни от предстоящите финансови резултати за първото тримесечие с помощта на подема на търговията и на по-ниските хранителни запаси за неприятни заеми.

Като част от организационните промени Орсел отстрани и системата за споделено ръководство, въведена от Мюстие. Той назначи Николо Убертали (един от двамата настоящи основни изпълнителни шефове за търговски банкови услуги за централна и Източна Европа) за началник на банковия бизнес в Италия. Раниери де Маркис (един от досегашните двама главни оперативни директори) оглавява оперативното ръководство на италианската банкова група. Стефано Промо резервира позицията си на основен финансов шеф, а Ричард Бъртън - на началник на корпоративните и капиталови банкови услуги. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР