Главният изпълнителен директор на Уникредит - Андреа Орсел - има

...
Главният изпълнителен директор на Уникредит - Андреа Орсел - има
Коментари Харесай

Уникредит ще назначава още инвестиционни банкери

Главният изпълнителен шеф на " Уникредит " - Андреа Орсел - има желание да назначи 50 капиталови банкери. Целта е да бъдат привлечени повече поръчки от средно огромни корпоративни клиенти, което да заздрави позициите на банката във високо конкурентния пазар на корпоративни услуги. 

" Уникредит " търси личен състав за укрепване на консултанския си бизнес и за разширение на предлаганите банкови капиталови артикули на компании в цялата й европейска мрежа, настояват осведомени с проектите на мениджърите лица. Кредиторът планува също да придобие подобаващи за задачите си бутикови компании, с цел да форсира процеса, в случай че се появят сходни благоприятни условия, прибавят добре осведомените източници. 

Засега няма формален коментар от италианската банкова група.

Орсел, който е бил някогашен капиталов банкер на " Ю Би Ес " преди да поеме кормилото на " Уникредит " през април, повежда втората по величина италианска кредитна институция в нови области с капацитет за напредък паралелно със комплицираните договаряния за придобиването на злощастната " Банка Монте дей Паски ди Сиена ". Разширяването на услугите за по-малки компании ще го изправи против капиталови банкови акули от ранга на " Голдмън Сакс груп ", които излизат отвън обичайна си сфера да обслужват най-едрите корпоративни клиенти. 

Новонаетите чиновници ще станат част от екипа, управителен от ветерана от капиталовия отрасъл Сам Кендъл, настояват осведомените с процеса източници. Кендъл, който също е някогашен кадър на " Ю Би Ес груп ", е бил нает на работа през септември от шефа на поделението за корпоративни и инвестиицонни банкови услуги Ричард Бъртън. Задачата му е да следи обсега на покритие на капиталовата област от " Уникредит ", консултантската активност, както и финансовите пазари за държавен и частен дълг. 

Орсел, който би трябвало да огласи новия си бизнесплан преди края на годината, към този момент е направил промени на управническата конструкция като част от реформирането на кредитната институция и опростяването на мениджмънта.     

Поделението за корпоративни и капиталови банкови услуги на " Уникредит " има към 3200 чиновници и предлага набор от оперативни услуги, структурно финансиране, финансови пазари и капиталови артикули на клиентите си, с съответен фокус върху фирмите със междинна пазарна капитализация.

Рекордният размер покупко-продажби през последните 18 месеца безусловно изтощи поотънелите капиталови банкови екипи във всички огромни интернационални банки и наложи посвеместни нараствания на възнагражденията в сектора.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР