Главният изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг упорито трупа загуби,

...
Главният изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг упорито трупа загуби,
Коментари Харесай

VR-подразделението Reality Labs на компанията Meta загуби $3,99 милиарда през миналото тримесечие — Зукърбърг продължава да влага пари в метавселената

Главният изпълнителен шеф на Meta Марк Зукърбърг настойчиво натрупа загуби, свързани с тежката му инвестиция в основаването на метавселена. Междувременно, като цяло процесите на Meta се усъвършенстват, където е допустимо – разноските се понижават, наред с други неща, посредством редуциране на хиляди чиновници.

В своя доклад за приходите през първото тримесечие, оповестен в сряда, Meta уточни, че Reality Labs продължава да губи пари. Подразделението се занимава с създаването на технологии за виртуална и разширена действителност за плана Metaverse. През първото тримесечие на 2023 година имаше оперативна загуба от $3,99 милиарда. През същото тримесечие Reality Labs имаше единствено $339 милиона доходи – изцяло незначителна сума за компания, която печели десетки милиарди долари от рекламни продажби всяко тримесечие.

Динамиката на финансовите резултати на Reality Labs обаче е доста „ положителна “. През предходното тримесечие Reality Labs регистрира загуба от $4,28 милиарда при доходи от $727 милиарда. За цялата година Reality Labs регистрира оперативна загуба от $13,72 милиарда при продажби от $2,16 милиарда.

По едно време, Зукърбърг назова 2023 година „ годината на успеваемостта “ и разгласи широкомащабни ограничения за понижаване на разноските, в това число съкращения на до 21 000 чиновници. Въпреки че компанията безусловно се свива, тя към момента налива милиарди долари в планове, свързани с метавселената – най-малко откогато смени името си от Фейсбук на Meta в края на 2021 година

Според данни, предоставени от анализатори на NPD Group, продажбите на VR-очила в Съединените щати към началото на декември 2022 година са паднали с 2% на годишна база. През март, Meta понижи цената на очилата Quest 2 и Quest Pro. Ако първият падна в цената със $70 до $430, тогава Quest Pro падна в цената с $500 до $1000.

Това не е единственият проблем на Meta. Известно е, че компанията изостава в конкуренцията с ИИ, защото подценява цената на технологията и в този момент е принудена да образова свои лични умни системи с централни процесори вместо оптимално подобаващи за такива задания графични процесори.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР