Главният изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг и четирима други

...
Главният изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг и четирима други
Коментари Харесай

Имате кръв по ръцете си. Какво си казаха Конгресът на САЩ, Зукърбърг и директори на социални мрежи

Главният изпълнителен шеф на Meta Марк Зукърбърг и четирима други ръководители на обществени мрежи - Х, TikTok и Snapchat, се изправиха пред американския Конгрес – петимата бяха упрекнати в безучастие по въпроса с сигурността на децата в онлайн пространството.

Изслушването в Сенатската комисия по правораздаване стартира с стартиране на видеоклипове, в които жертви детайлно разказват по какъв начин са били полово експлоатирани във Фейсбук, Instagram и X.

" Имате кръв по ръцете си. Имате артикул, който убива хора ", сподели сенатор Линдзи Греъм, републиканец от Южна Каролина, и получи бурни овации от присъстващите.

" You have blood on your hands. "

At today`s Senate Judiciary Committee hearing, Sen. Lindsey Graham (R-SC) interrogated social media executives. Watch more:
— Forbes (@Forbes)
Председателят на комисията, демократът от Илинойс Дик Дърбин, също атакува обществените платформи за това, че не са съумели да защитят децата от полова употреба в интернет.

" Discord се употребява за похищение и корист с деца. Instagram на Meta оказа помощ за свързването и популяризирането на мрежа от педофили. Изчезващите известия на Snapchat бяха употребявани от нарушители, които финансово тормозиха млади жертви ", съобщи Дърбин във встъпителното си изказване, представен от CBS.

В отговор на обвиняванията петимата изпълнителни шефове акцентираха своите процедури за сигурност на децата и дадоха обещание да работят със законодателите, родителите, организациите с нестопанска цел и правоприлагащите органи за отбрана на малолетните.

Meta съобщи, че единствено през 2023 година е похарчила 5 милиарда $ за сигурност и сигурност.

Предизвикан от републиканеца от Мисури Джош Хоули да се извини на жертвите в залата, Зукърбърг се изправи, обърна се и сподели на седящите зад него, че техният опит е част от аргументите, заради които Мета е вложила толкоз доста - " с цел да се уверим, че никой не би трябвало да минава през такива неща, каквито вашите фамилии е трябвало да изтърпят ".



Той обаче отхвърли да се ангажира с предлагането на Хоули да сътвори фонд за обезщетение на жертвите.

Изпълнителният шеф неведнъж отхвърли връзката сред Фейсбук и психологичното здраве на младежите, като съобщи, че " е значимо да се огледа науката, а по-голямата част от нея не поддържа това ".

Срещу Meta са заведени правосъдни каузи от редица страни, които настояват, че платформата съзнателно проектира функционалности и логаритми в Instagram и Фейсбук, които пристрастяват децата.

В началото на 2023 година " Bloomberg " заяви, че обществените мрежи могат да оказват нездравословно влияние върху своите консуматори, а фирмите знаят за това, само че подценяват информацията. Служителите на Meta, в това число създателят ѝ Зукърбърг, и други колоси са били предизвестени за нездравословните последствия от техните платформи, само че не са подхванали ограничения по този въпрос, а в някои случаи даже са се пробвали да ги подкопаят.
Тези разкрития бяха оповестени в правосъдно дело по отношение на пристрастяването към обществените медии, което е заведено във федералния съд в Оукланд, Калифорния.
Главният изпълнителен шеф на TikТok Шоу Зи Чу също зае самоотбранителна позиция, като акцентира, че компанията прецизно ползва политиката си за възбрана на деца под 13 години да употребяват приложението. Освен това даде обещание да влага 2 милиарда $ през 2024 година в сигурността в онлайн пространството.

Подобно беше и изявлението на Линда Якарино - основен изпълнителен шеф на X (известен преди като Twitter), която съобщи, че компанията не разрешава достъп на малолетни.

Ивън Шпигел, шеф на Snap, се извини на родителите, чиито деца са предозирали с фентанил, откакто са си купили опиати от приложението Snapshot.

" Много скърбя, че не успяхме да предотвратим тези нещастия ", сподели той, като добави, че Snap към този момент блокира термини за търсене, свързани с опиати, и работи с правоприлагащите органи.

Според десетки бранители на детското здраве ръководителите на софтуерните компании неведнъж не са успявали да защитят малолетните онлайн.

Заседанието в сряда с присъединяване на ръководителите на обществените мрежи е част от напъните за приемане на законодателство след години на безучастие от страна на Конгреса при регулирането на фирмите за обществени медии.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР