Главният изпълнителен директор на JPMorgan Chase Джейми Даймън отново разкритикува

...
Главният изпълнителен директор на JPMorgan Chase Джейми Даймън отново разкритикува
Коментари Харесай

Биткойн няма реална стойност според директора на JPMorgan

Главният изпълнителен шеф на JPMorgan Chase Джейми Даймън още веднъж разкритикува Биткойн (BTC) в изявление за Fox Business, като съобщи, че криптовалутата " няма стойност ".

Даймън съобщи , че не го интересува какво вършат другите хора с Биткойн, само че че съгласно него криптовалутата постоянно се употребява за противозаконни действия като трафик на хора за полова употреба, отбягване на налози, битка с прането на пари и финансиране на тероризма. Той също по този начин твърди, че Биткойн няма никаква вътрешна стойност.

Критиката на Даймън към BTC не е нещо ново. От няколко години той е звучен съперник на криптовалутата. През 2021 година той показа персоналното си виждане, че Биткойн не коства нищо. Въпреки това Даймън също по този начин съобщи, че ще разреши на клиентите си да търгуват с Биткойн, в случай че желаят.

BlackRock, най-големият управител на активи в света, неотдавна подаде заявление в Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища (SEC) за спот Биткойн ETF.

В подаденото заявление като акредитиран участник беше посочена JP Morgan Securities LLC, което е компания, която оказва помощ за улеснение на търговията в ETF. Това докара до някои спекулации, че JP Morgan се е заинтересувала от BTC.

Последните мнения на Даймън обаче подсказват, че той към момента не е почитател на криптовалутата, заявявайки, че не има вяра, че Биткойн има място във финансовата система.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР