Главният изпълнителен директор на израелския производител на шпионски софтуер Ен

...
Главният изпълнителен директор на израелския производител на шпионски софтуер Ен
Коментари Харесай

Шефът на замесената в скандала с послушванията израелска технологична компания се оттегля при преструктуриране на фирмата

Главният изпълнителен шеф на израелския производител на шпионски програмен продукт Ен Ес Оу Шалев Хулио напуща поста като част от метаморфоза, съобщи през днешния ден компанията, съобщи АП, представена от Българска телеграфна агенция.

Фирмата беше обвързвана с редица кавги, провокирани от хипотетичните злоупотреби с нейната стратегия за следене на телефони " Пегас ". Миналата година Съединени американски щати включиха Ен Ес Оу в черен лист, като споделиха, че нейните принадлежности са били употребявани за " осъществяване на транснационална принуда ".

Компанията съобщи, че Хулио се отдръпва. Главният действен шеф Ярон Шохат ще я управлява краткотрайно и ще ръководи процеса на метаморфоза.

В изказването беше посочено, че реорганизацията ще включва изследване на " всички аспекти на нейната работа, включително рационализация на дейностите ѝ, с цел да се подсигурява, че Ен Ес Оу остава една от водещите високотехнологични компании за киберразузнаване в света, фокусирайки се върху страните членки на НАТО ".

Служител на компанията, поискал анонимност, сподели, че ще бъдат освободени 100 души, работещи в нея, или близо 13 % от личния състав ѝ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР