Главният изпълнителен директор на хедж фонд, оценен на $60 милиарда,

...
Главният изпълнителен директор на хедж фонд, оценен на $60 милиарда,
Коментари Харесай

САЩ увеличи дълга си със $168 милиарда за 20 дена

Главният изпълнителен шеф на хедж фонд, оценен на $60 милиарда, изрази угриженост за бързото повишаване на държавния дълг на Съединени американски щати.

Последните данни, оповестени от Министерството на финансите, сочат , че националният дълг е повишен от $34.39 трилиона на 1 март до $34.56 трилиона на 20 март, което съставлява нарастване от $167.9 единствено за 20 дни.

Главният изпълнителен шеф на Citadel Кен Грифин, говорейки на Международната конференция на фючърсната промишленост във Флорида, в неотдавнашно изявление за CNBC акцентира забележителния риск, който бързото струпване на държавен дълг съставлява за финансовото бъдеще на Америка.

Грифин акцентира на неналичието на настоящи полемики по отношение на възходящия държавен дълг, което съгласно него разрешава на държавното управление да се ангажира с практики за взимане на заеми, които са ирационални и рискови.

Той посочи отсъствието на външен индивид, който да е в положение или да желае да се намеси и да смекчи евентуална дългова рецесия в Съединени американски щати.

Грифин изрази угриженост по отношение на кредитоспособността на страната, като означи, че тя към този момент не се смята за оценена с рейтинг ААА. Той изрази страдание за неналичието на всекидневно разискване на този въпрос, което съгласно него разрешава на Вашингтон да поддържа равнища на разноски, които той смята за неустойчиви, изключително поради актуалните стопански условия.

Той посочи фрапантното нарастване на разноските, като уточни планувания бюджет от $7 трилиона за идната година, като разноските са нарастнали с към 20% през последните две години. Грифин дефинира тази наклонност като “излязла отвън надзор ” и предизвести за евентуалните последствия, в случай че пазарните сили наложат дисциплинираност, като допусна, че тези последствия могат да бъдат тежки.

Той акцентира, че няма задграничен индивид, който да е подготвен да избави Съединените щати от фискалните им провокации, като съобщи, че страната би трябвало да поправя финансовия си курс независимо, защото за Съединените щати няма еквивалент на Международния валутен фонд (МВФ).

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР