Главният изпълнителен директор на Боинг подаде оставка на фона на

...
Главният изпълнителен директор на Боинг подаде оставка на фона на
Коментари Харесай

Шефът на "Боинг" си тръгва незабавно от поста

Главният изпълнителен шеф на " Боинг " подаде оставка на фона на продължаващите проблеми в компанията поради самолетите 737 MAX, предава БНР.

Базираният в Чикаго производител съобщи в понеделник, че основният изпълнителен шеф Денис Мюленбург ще се отдръпна неотложно. Настоящият ръководител на борда на шефовете Дейвид Калхун публично ще поеме поста на 13 януари.

Съветът на шефовете декларирал, че промяната на управлението се смята като нужна за възобновяване на доверието в компанията, защото тя работи, с цел да усъвършенства връзките с регулаторните органи и със заинтригуваните страни. Самолетите 737 MAX бяха спрени за полети по целия свят през март след двете произшествия с този модел, при които починаха 346 души.

Калхун оповестил, че мощно има вяра в бъдещето на Boeing и на самолетите 737 Max.

Членът на съвета на шефовете на компанията Лорънс Келнър ще поеме функционалностите на ръководител на съвета. " От името на целия съвет на шефовете съм удовлетворен, че Дейв се съгласи да управлява Boeing " в този сериозен миг ", казал Келнър в особено изказване. 

Новината за влязлата неотложно в действие оставка на досегашния шеф довела до растеж на акциите на Boeing Co. с 2,7% през днешната търговия на Уолстрийт.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР