Главният изпълнителен директор на американската корпорация Тесла (Tesla) Илон Мъск

...
Главният изпълнителен директор на американската корпорация Тесла (Tesla) Илон Мъск
Коментари Харесай

Илон Мъск подготвя съкращения в Тесла, хуманоиден робот може да замени работниците

Главният изпълнителен шеф на американската корпорация " Тесла " (Tesla) Илон Мъск оповестил, че се приготвят съкращения в автомобилостроителната компания, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Ще се наложи да бъдат освободени към 10 % от чиновниците ", е съобщил милиардерът в длъжностен имейл до управлението на компанията, за който осведоми Ройтерс. В електронното писмо, което е озаглавено " Пауза при наемането на чиновници в световен мащаб ", Мъск написа, че " има доста неприятно чувство за положението на стопанската система ".

По-рано той разгласи, че Денят на отворени порти на " Тесла " (Tesla AI Day) няма да се организира на 19 август, а на 30 септември. Целта на събитието е неговата компания да убеди най-хубавите софтуерни и хардуерни инженери да се причислят към корпорацията.

" Дотогова може би ще имаме подготвен за употреба първообраз на " Оптимус " (Optimus) ", написа милиардерът в обществената мрежа. " Оптимус " е план за основаването на хуманоиден робот, който е с приоритет за " Тесла ".

" Той може вероятно да бъде от изгода при разрешаване на световния дефицит на работна ръка. Първоначално може да бъде употребен да придвижва разнообразни неща във фабриките ", твърди предприемачът. По-рано той заяви, че роботът може да бъде пуснат на пазара още следващата година.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР