Главният европейски Брекзит преговарящ Мишел Барние пристига днес в Лондон

...
Главният европейски Брекзит преговарящ Мишел Барние пристига днес в Лондон
Коментари Харесай

Стартират неофициални Брекзит преговори в Лондон

Главният европейски Брекзит договарящ Мишел Барние идва през днешния ден в Лондон за неофициални диалози с английското държавно управление, оповестява БНР.

Посещението на Барние е за да се приготви формалния кръг на комерсиалните договаряния идната седмица, само че идва на фона на съществено обтегнати връзки сред администрацията на Борис Джонсън и Брюксел.

Повод за това стана готовността на английското държавно управление да наруши интернационалните закони като промени „ договорката по развода “ с Европейски Съюз в частта за Северна Ирландия.

Търговските договаряния в това време не престават, само че и двете страни споделят, че остават нерешени съществени въпроси, а времето за съглашение изтича.

Необходим е консенсус до края на октомври, с цел да може възможното съглашение да бъде утвърдено до края на „ преходния интервал “, който изтича на 31 декември.

Говорител на Борис Джонсън удостовери визитата на Мишел Барние с разяснение, че през последните седмици се водят повече сходни неофициални диалози. Той добави, че Лондон продължава да има вяра, че договорка е допустима и работи настойчиво за постигането й.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР