Главният експерт по инфекциозни заболявания на американското правителство д-р Антъни

...
Главният експерт по инфекциозни заболявания на американското правителство д-р Антъни
Коментари Харесай

Фаучи призовава САЩ да избегнат грешките на Европа и призова феновете на Тръмп да се ваксинират

Главният специалист по инфекциозни болести на американското държавно управление доктор Антъни Фаучи предизвести през днешния ден, че в Съединени американски щати може би се задава нова вълна на инфекциите от КОВИД-19, изтъквайки, че растежът на случаите на ковид в Европа е нещо, което Америка би трябвало да се опита да избегне, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Експертът съобщи, че спадът на случаите в Съединени американски щати, регистриран през последните няколко седмици, е достигнал " плато от близо 60 000 случая дневно " - обстановка, която прави страната " доста уязвима " за нова вълна.

" Точно това се случи в Европа: Те регистрираха спад на случаите, доближиха плато и тогава облекчиха рестрикциите ", сподели Фаучи пред телевизия Ей Би Си нюз и даде образци с разхлабването на ограниченията в някои страни, като отварянето на заведения за хранене.

Доктор Фаучи съобщи, че се надява някогашният президент Доналд Тръмп да насърчи последователите си да се имунизират против КОВИД-19, и акцентира, че коронавирус рестриктивните мерки не би трябвало да бъдат вдигани прибързано, отбелязва Ройтерс.

Публикувано предходната седмица социологическо проучване сочи, че близо половината от мъжете в Съединени американски щати, които се самоопределят като републикаци, декларират, че не възнамеряват да се имунизират .

Междувременно американските управляващи плануват понижаване на обществената отдалеченост, предложена за преодоляване на разпространяването на КОВИД-19 от два на един метър, което ще улесни отварянето на учебни заведения, съобщи през днешния ден доктор Фаучи, представен от Франс прес.

Здравните управляващи " са взели под внимание насъбраните данни, които сякаш от ден на ден демонстрират, че един метър е задоволителен при избрани условия ", акцентира съветникът на Белия дом по въпросите на пандемията.

" Те ги проучват и мога да ви уверя, че в границите на рационален период ще дадат рекомендации съгласно данните, с които разполагат ", съобщи доктор Фаучи пред телевизия Си Ен Ен.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР