Главният диригент и музикален директор на Болшой театър подаде оставка,

...
Главният диригент и музикален директор на Болшой театър подаде оставка,
Коментари Харесай

Диригентът на Болшой театър подаде оставка в Москва и в Тулуза

Главният диригент и музикален шеф на Болшой спектакъл подаде оставка, оповестиха организациите. Туган Сохиев - който от години работи и във Франция - съобщи също, че ще се отдръпна от поста си на музикален шеф на Тулузкия народен оркестър. Той съобщи, че се усеща под напън да заема позиции във връзка с събитията в Украйна.

В прочувствено изказване диригентът сподели, че винаги ще бъде срещу военните спорове под каквато и да е форма.

Туган Сохиев добави, че е доста горделив, че идва от такава богата на просвета страна като Русия, само че също по този начин се гордее, че е част от френския музикален живот. " Това че някои хора слагат под въпрос моето предпочитание за мир  и мислят, че аз, в качеството ми на музикант, мога да приказвам друго нещо с изключение на за мира на планетата, това за мен е  шокиращо и обидно ", добавя той.

Сохиев показа, че е бил подложен на натиск да направи неосъществим избор сред едно музикално семейство или културна традиция пред друга, след нахлуването на Русия в Украйна.

Болшой спектакъл към този момент пострада от глобите, които Западът постанова на Русия след нашествието на 24 февруари. Вече бяха анулирани гастролите в Лондон и в Мадрид на балета на Болшой. Оперната прима Анна Нетребко не изчака да бъде изхвърлена отвред поради близостта си с Путин, както това стана с диригента Валерий Гергиев и пианиста Денис Мацуев, а сама приключи множеството си договори за неустановен период. 

Междувременно стана ясно, че на сцената на " Метрополитън опера " в Ню Йорк Нетберко ще бъде заменена от украинското сопрано Людмила Монастирска, която ще изпее нейната партия в " Турандот " на Пучини през април и май. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР