Главната турска бизнес асоциация призова правителството на президента Реджеп Тайип

...
Главната турска бизнес асоциация призова правителството на президента Реджеп Тайип
Коментари Харесай

Турският бизнес призова Ердоган да се върне към правилата на икономическата наука

Главната турска бизнес асоциация прикани държавното управление на президента Реджеп Тайип Ердоган да се откаже от спорната си парична политика, основана на ниски лихви, която докара до срив в цената на турската лира, и за завръщане към " разпоредбите на икономическата просвета ".

Лирата падна до рекордно ниско ниво от 17 лири за един щатски $ в петък, откакто централната банка реши за трети следващ месец да намали главния лихвен %.

В изказването си ТЮСИАД (Дружеството на турските индустриалци и бизнесмени) предизвести държавното управление за отрицателните последствия от политиката на ниски лихви, като добави, че икономическите усложнения вредят на бизнеса и жителите, съобщи Българска телеграфна агенция.

" В резултат на неустойчивостта, която изпитваме напоследък, стана ясно, че изпробваните цели на сегашната икономическа стратегия няма да бъдат реализирани ", се показва в декларацията.

Според ТЮСИАД след подхванатите до момента дейности в границите на новия стопански модел е била основана среда на съмнение и неустойчивост. От организацията настояват, че този модел може да аргументи " доста по-големи " проблеми в бъдеще.

" Дори износът, който следваше да е най-облагодетелстван от това, търпи негативи от новата среда ", написа още в декларацията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР