Главната цел на руската военна операция в Украйна е спасяването

...
Главната цел на руската военна операция в Украйна е спасяването
Коментари Харесай

Путин: Главната цел на руската военна операция в Украйна е спасяването на хората в Донбас от геноцид



Главната цел на съветската военна интервенция в Украйна е спасяването на хората в Донбас от геноцид. Това съобщи съветският президент Владимир Путин на церемониален митинг-концерт, отдаден на осмата годишнина от анексирането на полуостров Крим.

Пред 95 000 фенове на столичния стадион “Лужники ” Владимир Путин дефинира като верен избора, който направиха преди 8 години жителите на полуострова.

На 18 март 2014 година Република Крим и град Севастопол подписаха контракти за присъединение към Руската федерация. В същото време Путин уточни, че популацията на Донбас е било подложено на обсада, наказателни военни интервенции, артилерийски обстрел и въздушни удари:.
" Всичко това се назовава геноцид. Именно спасяването на хората от тези премеждия и този геноцид е главната причина, претекст и цел на военната интервенция, която започнахме в Донбас и в Украйна. Идват ми мислено думи от Светото писание. Няма по-голяма обич от това да отдадеш душата си за своите другари ". 

Така наречената от съветските управляващи военна интервенция в Украйна беше разисквана по-рано на днешното съвещание на Съвета за сигурност на Русия под председателството на президента. Това беше и тематика на телефонен диалог на Владимир Путин с немския канцлер Олаф Шолц.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков назова разговора  “труден, само че настоятелен ”. По думите му Путин е декларирал, че украинската страна протака договарянията и слага все по-нереалистични оферти. Руският президент е подчертал, че Западът подценява украинския обстрел по жилищните квартали  на Донецк и Макеевка, довел до голям брой човешки жертви.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР