Главната прокуратура на Русия обяви днес, че забранява дейността на

...
Главната прокуратура на Русия обяви днес, че забранява дейността на
Коментари Харесай

Русия забрани разследващите Белингкат и Инсайдър

Главната прокуратура на Русия разгласи през днешния ден, че не разрешава активността на съветска територия на проверяващата медия " Белингкат " и колегата ѝ от Латвия " Инсайдър ", съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Базираната Нидерландия организация " Белингкат " уличи подкрепяни от Русия бойци за свалянето на самолета на Малайзийските авиолинии (полет MH17) над Източна Украйна през 2014 година и разкри съветските сътрудници, пратени да отровят рецензия на Кремъл Алексей Навални през 2020 година

Според известието на съветската основна прокуратура активността на двете медии съставлява " опасност за конституционния строй и сигурността на Руската федерация ". Затова те са включени в листата на " нежеланите " в Русия организации, като им се не разрешава да оперират в Русия, а съдействието им с съветски юридически и физически лица става нелегално, се споделя още в известието.

По мотив решението на съветските управляващи създателят на " Белингкат " Елиът Хигинс написа в " Туитър ":

" Белингкат " няма юридическо, финансово или персонално наличие (в Русия), тъй че не е ясно по какъв начин Русия ще приложи това ".

Централата на " Инсайдър " е записана в Латвия за отбрана от глобите на съветските управляващи. Тази медия е пособия през последните пет години на " Белингкат " в множеството от огромните следствия, включително за идентифицирането и следенето на напредването на отровителите на някогашния съветски шпионин Сергей Скрипал във Англия, напомни Ройтерс.

ТАСС добави, че с изключение на " Белингкат " и " Инсайдър " Русия глоби и основания в Прага " Институт за правна самодейност в Централна и източна Европа " (CEELI Institute) със същите причини.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР