Главната прокуратура на Анкара издаде заповед за задържане на 46

...
Главната прокуратура на Анкара издаде заповед за задържане на 46
Коментари Харесай

Конфискуваха криптовалута за $40 милиона на незаконни залага...

Главната прокуратура на Анкара издаде заповед за задържане на 46 обвинени в следствие на противозаконни залагания, извършено в осем провинции през вчерашния ден. 46-имата бяха арестувани при едновременна интервенция в Анкара, Батман, Бингьол, Кайсери, Кирикале, Муш, Ван и Йозгат, иззети са 40 милиона $ криптовалута.

Установено е, че обвинените са посредничили при прехвърлянето на пари, получени от противозаконни
залагания, и са изпратили парите, събрани в техните сметки, към сметки в криптовалута на незаконната организация. В изказването се отбелязва, че в центъра на обвиняванията е Халил Фаляли, кипърски турски магнат. Той е имал водеща роля в противозаконните залагания, които ръководи на острова, дружно с изказвания за пране на пари. На 8 февруари 2022 година той беше убит при нахлуване в град Гирне (Кирения) в Северен Кипър, покрай дома му.

 Анадолска организация

Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу съобщи: „ Тази интервенция е осъществена от Северен Кипър и е обвързвана с убийството на Халил Фаляли. Извършено е прекачване на почти 2,5 милиарда TL пари. Приблизително 40 милиона $ пари са иззети сега. Но това е единствено началото. "

 Анадолска организация

Турция си сътрудничи с всички институции, с цел да блокира транзакциите и облагите на проведената престъпност в криптовалута, изясни той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР