Главната дирекция на гражданската авиация на Саудитска Арабия въведе нови

...
Главната дирекция на гражданската авиация на Саудитска Арабия въведе нови
Коментари Харесай

Задължителна имунизация срещу COVID-19 за пристигащи в Саудитска Арабия

Главната дирекция на гражданската авиация на Саудитска Арабия вкара нови правила, съгласно които всички идващи в страната чужденци би трябвало да се записват в базата данни на оздравели от COVID-19 и имунизирани против него, преди да дойдат. Това заяви вестник „ Arab News “ с позоваване на саудитския регулатор.

„ Този протокол ще помогне за опростяване на процедурите за влизане и понижаване на времето за изчакване на пунктовете “, се споделя в заповедта.
 Бойко Борисов се срещна с посланика на Саудитска Арабия Месфер Алгхасеб Бойко Борисов се срещна с посланика на Саудитска Арабия Месфер Алгхасеб
Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов организира среща с посланика на Кралство Саудитска Арабия Н. Пр. Месфер Алгхасеб във връзка приключванет...

Новите правила ще обиден всички идващи в страната, в това число жителите от страните от Съвета за съдействие на арабските страни в Персийския залив (за тях има безвизов режим), притежателите на нови визи, жителите и техните придружители, както имунизирани и неимунизирани. В същото време е маркирано, че регистрацията в системата би трябвало да бъде приключена още преди заминаването в посока Саудитска Арабия, като се дават данни за съществуването на имунизации и друга подобаваща информация.

Подобни правила се ползват и в други арабски страни. Например в емирството на ОАЕ Абу Даби управляващите са основали особено приложение „ Al-Hosn “, което съдържа данни за имунизациите и PCR тестванията. Регистрацията в заявката беше наложителна за чужденци, само че в последно време се наложи и за локалните поданици.

Приложението служи като " пропуск " до места с доста хора. В петък управляващите на емирството оповестиха, че приложението се срутва заради огромен брой нови консуматори и краткотрайно унищожаване на съществуващите ограничавания в очакване на възобновяването му на работа.

Според последните данни на СЗО, в кралството с население от 34,2 милиона души от началото на пандемията са регистрирани 469 414 случая на COVID-19, 7621 пациенти са умряли от последствията от инфекцията. Броят на имунизациите за ковид, приложени на поданици на страната, е 15 400 250.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР