Главата на Украинската гръко-католическа църква (УГКЦ) - главният архиепископ Святослав

...
Главата на Украинската гръко-католическа църква (УГКЦ) - главният архиепископ Святослав
Коментари Харесай

Украинската католическа църква не приема одобреното от папата благославяне на еднополовите двойки

Главата на Украинската гръко-католическа черква (УГКЦ) - основният архиепископ Святослав Шевчук - съобщи през вчерашния ден, че документ, утвърден от Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март тази седмица, допускащ благословии за еднополови двойки, не се отнася за неговата черква и нейното обучение, съобщи Ройтерс.

Шевчук сподели, че документът на Ватикана " пояснява пастирското значение на благословиите в латинската черква ", само че не загатва въпросите, от които се управлява Католическата черква от източния ритуал (Гръко-католическата църква).

" Следователно тази декларация се отнася само до латинската черква и няма правна мощ за вярващите от Украинската католическа черква ", гласи изказването на Шевчук.

Той съобщи, че благословията не може да бъде отделена от църковното обучение и " по никакъв метод не може да опонира на учението на Католическата черква за фамилията като правилен, неделим и плодотворен съюз на любовта сред мъжа и дамата ".

Църквата от източния обряд уважава обреди, сходни на тези в православната религия, само че е в общение с Рим по силата на съглашение от XVI век. Репресиите принуждават църквата да премине в конспиративност по руско време и сега тя наброява към 4,5 милиона енориаши, което съставлява към 10 % от популацията на Украйна.

В документа на Ватиканската доктринална работа се споделя, че римските католически свещеници могат да дават благословии на еднополови двойки, стига това да не е част от постоянните църковни ритуали или литургии.

В него се споделя, че такива благословии ще бъдат знак, че Бог приветства всички, само че не би трябвало да се бъркат с тайнството на хетеросексуалните брак.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР