Гласуват вот на недоверие към Тереза МейБританският премиер Тереза Мей

...
Гласуват вот на недоверие към Тереза МейБританският премиер Тереза Мей
Коментари Харесай

Гласуват вот на недоверие към Тереза Мей

Гласуват избор на съмнение към Тереза Мей
Британският министър председател Тереза Мей ще се изправи пред избор на съмнение от страна на депутатите в партията си по въпроса за договарянията с Европейския съюз за излизането на Британия от блока.

Ръководителят на комисията на Консервативната партия, отговаряща за организирането на такива дейности в партийното управление, съобщи, че е събрал 48-те писма на законодателите, нужни за задействане на гласуването.

"Прагът от 15% от парламентарна партия, които желаят гласоподаване на доверие към водача на Консервативната партия, е надминат", съобщи Греъм Брейди, началник на Комисията от 1922 година

"Съгласно разпоредбите, в сряда 12 декември ще се организира гласоподаване сред 18:00 и 20:00 часа", добави той.

"Гласовете ще бъдат преброени незабавно по-късно и оповестяването ще бъде направено колкото е допустимо по-скоро вечерта."

Крило на най-пламенните критици на Европейския съюз в партията от Мей събра писма, които я приканват да подаде оставка за няколко месеца.

Но решението на Мей в понеделник да отсрочи парламентарното гласоподаване по плана за съглашение за отдръпване с Европейския съюз, което тя сигурно щеше да загуби, провокира гнева на доста депутати.

Няколко някогашни членове на държавното управление на Мей – в това число някогашният външен министър Борис Джонсън – са втренчили взор в премиерския пост.

Ако Мей оцелее при вота на съмнение, втори подобен в границите на една година няма да може да бъде пожелан от партийните членове на Консервативната партия.

Няколко високопоставени членове на нейния кабинет незабавно застанаха в нейна отбрана.

„ Последното нещо, от което страната ни има потребност тъкмо в този момент, е избор на управление на.Консервативната партия “, сподели вътрешният министър Саджид Джавид в Туитър. Той самият е споменаван като вероятен заместител на Мей.

Външният министър Джеръми Хънт добави в Туитър: “Подкрепям @тереза_мей. Най-трудната работа, която може да си визиите, е да си министър председател тъкмо в този момент, и последното нещо, от което страната се нуждае, е нездравословна и дълга конкуренция за водачество. “

Председателят на Консервативната партия Брандън Люис написа, че "подкрепям изцяло нашия министър-председател. Имаме верния водач на нашата партия, който имаме задължението да доставяме за нашата страна & уповавам се всички мои сътрудници да се причислят към мен и да поддържат @тереза_мей “.

Беше планувано Мей да се яви в Камарата на общините в сряда за постоянна сесия за въпроси и отговори с депутати.

Очаква се тя да направи изказване по-късно в офиса си на „ Даунинг стрийт ”10. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР