Гласуването в британската камара на общините на правителственото споразумение за

...
Гласуването в британската камара на общините на правителственото споразумение за
Коментари Харесай

Великобритания няма да отлага гласуването на сделката за брекзит

Гласуването в английската камара на общините на държавното съглашение за излизане на Обединеното кралство от Европейски Съюз, ще се организира на 14 или 15 януари, съобщи министър председателят Тереза Мей в изявление за Би Би Си.

В отговор на въпрос за датата на гласуването тя удостовери, че то ще е на 14 или 15 януари, без значение от информации в медиите, че може още веднъж да бъде отсрочено.

Мей означи, че в случай че нейната договорка за брекзит бъде отхвърлена, Англия ще се окаже на " неразучена територия ".

" Ще се окажем на неразучена територия. Не мисля, че някой е в положение да каже тъкмо каква ще бъде реакцията в Народното събрание ", сподели Мей.

Много съпартийци на Тереза Мей се притесняват, че " защитният механизъм " за недопускане на твърда граница сред Ирландия и Северна Ирландия може да остави Англия в обсега на разпоредбите на Европейски Съюз за несигурно дълго време.

След като на 25 ноември предходната година Европейски Съюз и Англия съгласуваха договорката за изискванията на брекзит, Мей е под мощен вътрешнополитически напън. Мнозинството депутати в долната камара упорстват тя да съгласува още веднъж изискванията на участието на Северна Ирландия в митническия съюз и единния пазар на Европейски Съюз след брекзит. / Бтв

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР