Гласуване на вот на недоверие срещу правителството на Кириакос Мицотакис

...
Гласуване на вот на недоверие срещу правителството на Кириакос Мицотакис
Коментари Харесай

Опозицията внесе вот на недоверие срещу гръцкото правителство

Гласуване на избор на съмнение против държавното управление на Кириакос Мицотакис изиска водачът на гръцката съпротива Алексис Ципрас, оповестява гръцката телевизия " Скай ".

Председателят на най-голямата опозиционна партия СИРИЗА и някогашен министър председател на страната изключително е изискал думата на съвещание на Народното събрание тази заран и е внесъл избор на съмнение, написа Българска телеграфна агенция.

Като аргументи за вота се показват дейностите на ръководещите при комплицираната зимна конюнктура от началото на седмицата, ръководството на рецесията с пандемията и високите цени.

Пред депутатите Ципрас е изтъкнал обстоятелството, че жители не престават да стоят без електричество поради снежната стихия, блъснала Гърция тази седмица, в последните дни умрелите от COVID-19 са над 100 души дневно, а държавното управление не прави нищо, с цел да се оправи с високите цени.

Председателстващият съвещанието на Народното събрание Никитас Какламанис е съобщил, че парламентарната активност се прекратява и предстоят тридневни съвещания.

Министърът на развиването Адонис Георгиадис е декларирал от парламентарната естрада, че държавното управление ще даде отговор на всички въпроси по време на идния спор в Народното събрание.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР