Гласовият асистент идва с вградени технологии за изкуствен интелектЗа разлика

...
Гласовият асистент идва с вградени технологии за изкуствен интелектЗа разлика
Коментари Харесай

IBM Watson Assistant ще помага на бизнеса

Гласовият помощник идва с вградени технологии за изкуствен интелект

За разлика от други гласови асистенти, Watson Assistant е ориентиран напълно към бизнеса (снимка: IBM)

IBM навлиза на пазара за цифрови асистенти със своя Watson Assistant – AI-базирана система с гласово активиране, която за разлика от конкурентните артикули, е ориентирана най-вече към потребностите на бизнеса.

От потребителска позиция Watson Assistant е фоново приложение, което се зарежда от IBM, за разлика от Alexa, Гугъл Assistant, Cortana и Siri. При него няма кодова дума за включване като „ OK, Гугъл “, „ Hey, Siri “ или „ Alexa “, а също така IBM не възнамерява стартиране на особено устройство за своя помощник, защото го насочва напълно към бизнеса.
още по тематиката
Нещо повече – самата технология е просто AI технология за помощник, върху която всяка компания ще може да направи промени по личен усет – от прибавяне на глас, обвързван с нейната бранд-политика, през редица персонализации, които са нужни за активността й.

„ Най-напред и най-важно е да кажем, че ние свързваме нашата услуга с марката на нашите клиенти. Така, макар че всичко ще бъде захранено от Watson, вие няма да говорите с Watson, а с марката на компанията, с която сте се свързали “, споделя Брет Грийнстейн, световен вицепрезидент за Watson IoT в IBM.

Как тъкмо работи Warson Assistant?

IBM има прочут опит с AI технологии в тази тенденция, които през днешния ден са част от Watson портфолиото на компанията. Самият Watson Assistant комбинира някои от съществуващите технологии за изкуствен интелект. Такива са Watson Conversation (софтуерна рамка, предопределена за създаване на чатботове и приложения) и Watson Virtual Agent, която следва да бъде „ пенсионирана “.

Watson Assistant сега е наличен за разработчиците чрез бета стратегия на IBM, дружно със софтуерна рамка (framework), която разрешава създаване на лични Watson Assistant умения за потребностите на съответната компания. Уменията съставляват набор от благоприятни условия, а Watson Assistant предлага три такива вградени – за индустриални потребности, автоматизация или работа с клиенти, които всяка компания може да употребява или да сътвори нови и към тях да приспособи брандинга си.

Асистентът работи с така наречен „ когнитивен профил “, който се построява на база желания на крайния консуматор. Така да вземем за пример, Watson-базиран помощник за коли може да предложи на своя водач след тричасово шофиране отмора за кафе, както и близко кафене или бензиностанция за тази цел, описа Георги Кацаров от Софтуерния университет.

Предизвикателства

„ Ключово предизвикателство за IBM е да усвои така наречен „ пазарно обучение “ – да оказва помощ на организациите да схванат в кои случаи AI асистентите могат да бъдат от изгода за понижаване на разноските, възстановяване на потребителските услуги, на процеса на автоматизация и прочие Този отвесен метод – на отделяне на качествата на асистента за съществени браншове в стопанската система е интелигентен ход, който може да помогне на IBM да се оправи с това предизвикателство “, споделя Раул Кастаньон-Мартинез, старши анализатор в 451 Research.

Според Брандън Пърсел, старши анализатор във Forrester, е на мнение, че особено за фирмите от автомобилната промишленост Watson Assistant е съвършеният избор, най-много тъй като всяка от тях желае нейните коли да имат гласов помощник, като в това време никоя не желае да е „ пленник “ на „ гласа “ на Amazon или Apple.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР