Гийермо дел Торо спечели отличието за изключителни постижения в режисурата

...
Гийермо дел Торо спечели отличието за изключителни постижения в режисурата
Коментари Харесай

Режисьорът на "Формата на водата" спечели нова голяма награда

Гийермо дел Торо завоюва оценката за изключителни достижения в режисурата на пълнометражен филм на премиите на американската Гилдия на режисьорите в Бевърли хилс, заяви Contactmusic, представен от fakti.bg. Това затвърди позицията на мексиканския режисьор и на кино лентата му " Формата на водата " като любимец в конкуренцията за " Оскар ". " Формата на водата " към този момент завоюва премията на Гилдията на продуцентите и е с най-вече - 13 номинации за златните статуетки.

Дел Торо сподели, че филмът му е " цялостен с доста аргументи за какво да не проработи и те са аргументите, поради които влияе ". Той посвети премията си на майка си и татко си, който е болен.

Това е първата премия на Гийермо дел Торо от Гилдията на режисьорите и неговата първа номинация. Той съумя да измести за премията Грета Гъруиг ( " Лейди Бърд " ), Джордан Пийл ( " Бягай! " ), Мартин Макдона ( " Три Билборда отвън града " ) и Кристофър Нолан ( " Дюнкерк " ).

Джордан Пийл обаче завоюва премията за постановка на първи пълнометражен филм, измествайки Арън Соркин за " Играта на Моли ", Тейлър Шеридан за " Дивата река ", Уилям Олдройд за " Лейди Макбет ", Джеръми Джаспър за " Patti Cake$ ".

В Гилдията на режисьорите членуват 17 000 експерти, в това число от малкия екран и рекламата. Обикновено нейният избор е по-популистки, спрямо режисьорската секция на филмовата академия, която е с 400 членове.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР