Гимнастиката на Микулин или наричана още вибрационна гимнастика е сравнително

...
Гимнастиката на Микулин или наричана още вибрационна гимнастика е сравнително
Коментари Харесай

Тази гимнастика помага при проблеми с вените на краката

Гимнастиката на Микулин или наричана още вибрационна гимнастика е относително неразпространена техника, която изпълнявана постоянно може доста да усъвършенства положението на варикозните вени на краката, както и да профилактира това положение.

Този тип гимнастика не се концентрира върху комплицирани и разнородни комплекси, а тъкмо противоположното – състои се от едно дейно и просто упражнение. Това, което се изисква, е да се повдига цялото стъпало на пръсти, написа puls.bg.

Спецификите се състоят в това петите да бъдат отлепени от земята на към 2 до 3 см., оптимално 5 см, само че не повече. След повдигането следва внезапно втурване надолу. Повторения се вършат към 25-30 на брой, като шпации сред всяко е към секунда. Продължителността на една серия от упражнението е най-малко 1 минута. Почива се 10-15 секунди, след което се вършат още веднъж 30 повторения. Важното е да не се пробвате да ускорявате, защото се компрометира резултатът.

Упражнението има отношение както към болести на вените на долните крака, по този начин и към най-тънките съдове в човешкото тяло - капилярите, където най-често се получават разнообразни блокажи.

Редовното упражняване на това упражнение може да възвърне както засегнатите кръвоносни съдове, по този начин и да облекчи в известна степен и работата на сърцето, посредством подкрепяне на кръвообращението.

По време на дълги походи пешком осъществяването на упражнението е уместно за облекчение на умората, посредством възстановяване и на метаболизма в мускулите и надлежно изчистване на млечната киселина, която се натрупва в тях.

През деня се предлага да се прави вибро-гимнастиката по 3-5 пъти, като се вършат 30 до най-много 60 спускания. Положителен резултат се оказва върху венозните клапи, които получават спомагателен подтик, с цел да избутват кръвта нагоре.

Ефектът от тази вибро-гимнастика може да бъде съпоставен с тичане или упражняване на бързо вървене. Кръвта във вените „ получава “ спомагателен подтик за възходящо придвижване. В същото време, за разлика от бягането, няма в допълнение натоварване на ставите и коленете, заради което вибро-гимнастиката може да се практикува даже и от хора, на които тичането е противопоказано.

Вибро-гимнастиката е изключително потребна за тези, които се движат малко и водят по-статичен метод на живот, обвързван с минимална физическа интензивност. Друга група, която може да бъде таргет, за която гимнастиката е подобаваща са специалности, при които се постанова дълго време стоеж.

При постоянното упражняване кръвният застой доста се редуцира, което от своя страна оказва помощ да се отстраняват токсините и вероятно формирали се кръвни съсиреци наоколо до венозните клапи. Така вибро-гимнастиката оказва помощ при лекуването и предварителната защита на редица болести, в това число тромбофлебит.

Вибрационната гимнастика не съставлява заплаха за гръбначния дирек и неговите дискове, което е постоянно задаван въпрос, заради натрисането, което се получава по време на връщането на ходилото до земята.

Като рекомендация от практикуващите е в случаите, в които живеете в блокове, гимнастиката да се прави към вратите, а не в средата на стаята, където шумът за съседите може да бъде противен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР