Гилермо Сонлейн, съосновател на американската компания ОушънГейт експедишънс, чиято подводница

...
Гилермо Сонлейн, съосновател на американската компания ОушънГейт експедишънс, чиято подводница
Коментари Харесай

Съосновател на ОушънГейт: Бяхме изключително ангажирани с безопасността на Титан

Гилермо Сонлейн, съосновател на американската компания " ОушънГейт експедишънс ", чиято подводница претърпя имплозия с петима пасажери на борда покрай останките на " Титаник ", увери през днешния ден, че сигурността е " основен детайл " от културата на компанията , съобщи Франс прес.

След известието за " пагубната имплозия " на дребната туристическа подводница се умножиха рецензиите за евентуална немарливост.

Джеймс Камерън, режисьор на кино лентата " Титаник " и разпален откривател на морското дъно, през вчерашния ден намерено осъди " подценените предизвестия " по отношение на сигурността. Камерън съобщи пред " Би Би Си нюз ", че е предсказал имплозията на злощастната подводница дни преди новината да бъде доказана.

" Имах вътрешно възприятие какво се е случило. За да се срине електрониката на подводницата, информационната ѝ система и транспондерът за следене по едно и също време – подводницата е престанала да съществува. Сега имаме още едно корабокрушение, което, за жалост, се основава на същите правила на невслушване в предизвестията ", сподели той.

„ Участвах в ранните стадии на програмата за развиване “ в " ОушънГейт ". От опит знам, че бяхме извънредно ангажирани с сигурността и че намаляването на риска беше основна част от фирмената просвета " , отговори пред " Таймс рейдио " Гилермо Сонлейн, съосновател на компанията дружно със Стоктън Ръш, който почина при имплозията.

Сонлейн, който напусна компанията през 2013 година, напомни, че самият Джеймс Камерън е посещавал останките доста пъти, с цел да продуцира своя международен шлагер от 1997 година

„ Мисля, че той беше запитан за сходен риск и сподели: „ Слушай, в случай че нещо се случи на тази дълбочина, то ще бъде пагубно за микросекунди. Имплозията ще настъпи при съвсем свръхзвукова скорост и ти ще бъдеш мъртъв, преди мозъкът ти да успее даже да разбере, че нещо не е наред “, изяснява Солейн.

Сонлейн акцентира, че към момента е прекомерно рано да се каже какво в действителност се е случило, само че счита, че подводните проучвания би трябвало да продължат да се развиват.

„ Както при проучването на Космоса, най-хубавият метод да запазим наследството на тези петима откриватели, е да проучим, да разберем какво се е объркало, да се поучим от това и да продължим напред “, сподели той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР