Гигантски морски паяци продължават да бъдат обект на недоумение сред

...
Гигантски морски паяци продължават да бъдат обект на недоумение сред
Коментари Харесай

Гигантски морски паяци удивяват учените

Гигантски морски паяци не престават да бъдат обект на неразбиране измежду учените с помощта на нова доктрина за замайващ развой, наименуван „ полярен гигантизъм “. Досега учените не са били способни да обяснят за какво някои паяци стават толкоз големи, че безусловно могат да покрият човешко лице.

antarcticsun.usap.gov

„ Полярният гигантизъм е цялостна тайнственост “, написа в ново изследване биоложката Мередит Сует Уолкър (Meredith Swett Walker), отбелязва The Mirror. „ Въпреки че до момента са основани редица хипотези на тази тематика, никой не е съумял да даде съответно пояснение. “

oceanexplorer.noaa.gov

Огромните морски паяци доближават дължина над 25 см. За да ги изследват по-подробно, учени пробили дупка в заледеното Антарктическо море и се спуснали в леденостудените води. Изследователи изясняват, че водата на Южния полюс е много студена и по тази причина съдържа огромни количества О2. Това е и една от най-вероятните аргументи за рисковия напредък на паяците и на други океански животни. Някои веслоноги ракообразни, ехинодерми и дребен брой мекотели в арктическите и антарктическите води също стават по-големи в сравнение с би трябвало, написа MailOnline.

Съществуват над 1000 типа морски паяци, като множеството от тях са месоядни.

The Epoch Times

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР