Герт Вилдерс и неговата крайнодясна Партия на свободата се превърнаха

...
Герт Вилдерс и неговата крайнодясна Партия на свободата се превърнаха
Коментари Харесай

Крайнодесните на Герт Вилдерс печелят Нидерландия

Герт Вилдерс и неговата крайнодясна Партия на свободата се трансфораха в същинска политическа сензация, спечелвайки парламентарните избори в Нидерландия, съгласно първичните резултати, съобщи Агенция Франс Прес.

По време на акцията Вилдерс смекчи антиислямската си изразителност, отдавайки внимание на проблеми като разноските за живот.

Остава да се види дали ще може да притегли поддръжка от други политически партии, с цел да образува работеща коалиция като министър председател.

Но какви са политиките на Партията на свободата? В предизборния манифест са заложени заледяване на даването на леговище, референдум за участието в Европейски Съюз и по-голям рандеман на нефт и газ.

Отношение към исляма

С понижаване на миграционния поток и молбите за леговище ислямизацията на нашата страна ще намалее, се споделя в предизборната стратегия на партията:

„ Нидерландия не е ислямска страна: без ислямски учебни заведения, корани и джамии… Искаме по-малко ислям в Нидерландия, което ще реализираме чрез: по-малко незападна имиграция и общо преустановяване даването на убежище…Забрана на носенето на ислямски забрадки в държавни здания “.

Имиграция

Партията предлага „ заледяване на даването на леговище “ и „ по-рестриктивна миграционна политика като цяло “, както и отвод от присъединяване в миграционните правила на Европейски Съюз. Политическата групировка желае и възобновяване на граничния надзор в страната и връщане на бежанците, опитващи се да влязат в Нидерландия в „ сигурни прилежащи страни “. А бежанците с жителство ще го губят, в случай че „ отидат на почивка до родината си “.

Гражданите на Европейски Съюз ще се нуждаят от позволение за работа, а броят на задграничните студенти ще бъде понижен.

Европа

Партията на свободата желае „ суверенна Нидерландия, която сама дава отговор за личната си валута, личните си граници и дефинира личните си правила “.

Поради това партията отхвърля всяка форма „ политически съюз “ като Европейски Съюз – „ институцията, която набира от ден на ден и повече власт, изсмуква парите на данъкоплатците и постанова диктат върху нас “.

Партията желае обвързващ референдум за участието Европейски Съюз, а до провеждането му да стане чист адресат на еврофондове, а не чист донор. Партията отхвърля и всяко бъдещо разширение на Европейски Съюз. И желае да отстрани флага на Европейски Съюз от държавните здания в страната.

Външна политика

„ Нашата страна е преди всичко “. Партията на свободата е „ огромен другар на единствената същинска народна власт в Близкия изток – Израел “, се споделя в манифеста, който се ангажира със усилване на връзките с еврейската страна и закриване на нидерландското посланичество в Рамала.

Дипломатическите връзки със страни, въвели шериата, ще бъдат прекъснати.

Климат

„ Накарани сме да се опасяваме от климатичните промени от десетилетия…Трябва да спрем да се плашим “, гласи част от манифест.

Нидерландия има най-хубавите хидроинженери и няма потребност да се тормози от повишаващите се равнища на морето.

Манифестът приканва за по-голям рандеман на нефт и газ в Северно море и за опазване на ТЕЦ-овете на въглища и газ.

Партията поддържа и бързо строителство на нови АЕЦ.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР