Германците определиха кой ще влезе в Бундестага. Ангела Меркел заяви,

...
Германците определиха кой ще влезе в Бундестага. Ангела Меркел заяви,
Коментари Харесай

От нашия пратеник в Берлин: Меркел ще продължи досегашната си политика

Германците дефинираха кой ще влезе в Бундестага. Ангела Меркел съобщи, че поема отговорността от резултатите и ще продължи да ръководи страната. Тя сподели, че ще продължи своята политика. Социалдемократите пък оповестиха, че ще останат съпротива. Това сподели специфичният ни делегат в Берлин Десислава Апостолова.


Изборният ден в Берлин стартира с дъжд и със затворени улици по 42-километровото трасе на обичайния маратон. В немската столица отвориха над 1500 секции. Избирателите в Берлин не се съмняват в успеха на Меркел и това че тя ще остане да ръководи още един мандат. Въпросът е в каква коалиция.
Герд: " Надявам се социалдемократите да отидат в съпротива и тогава ще имаме коалиция Ямайка. Това няма да е моята коалиция, само че не е и краят на света ".
Въпреки икономическия напредък в Германия през последните години, сегашната огромна коалиция не се радва на особена поддръжка. Хората желаят смяна.
Михаел: " Мисля, че в политически проект имаме застой с огромната коалиция, по тази причина се нуждаем от смяна. Имаме потребност от ново държавно управление дружно по-малките партии, което да се занимава повече с опазването на климата ".
Алтернатива за Германия има късмет за първи път да реализира сериозен триумф и на национално равнище. Българката Венета живее от 20 години в Германия и също гласоподава в изборите. Успехът за Алтернативата съгласно нея се дължи на недоумение и боязън от непознатото.
Венета: " Да се гласоподава за Алтерватива за Германия е тъкмо този боязън от непознатото и непознатото, от непознатите хора и тяхната вяра ".
Как политиците в Германия ще разчетат гласовете хората и какво ръководство ще им предложат - ще забележим през идващите месеци.
Още по тематиката Германия избра нов парламент
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР