Германското външно министерство в петък определи като смущаващи коментари от

...
Германското външно министерство в петък определи като смущаващи коментари от
Коментари Харесай

Германия е смутена от готовността на Русия да прекрати отношения с ЕС

Германското външно министерство в петък дефинира като смущаващи мнения от съветския външен министър Сергей Лавров, че Москва е подготвена да прекъсне връзки с Европейския съюз , в случай че блокът наложи нови стопански наказания, оповестява " Ройтерс ".

" Тези изказвания са в действителност смущаващи и неразбираеми ", съобщи представител на външно министерство на постоянна държавна конференция в Берлин. Говорителят на държавното управление Стефен Зайберт добави: " Мога единствено да подчертая това. "

Говорителка на министерството уточни реплики на външния министър Хейко Маас , който не изключи нови наказания , само че в това време акцентира смисъла на разговора с Русия .
 Русия подготвена да скъса с Европейския съюз
Русия подготвена да скъса с Европейския съюз

Ако Европейски Съюз още веднъж наложи наказания, които удрят съветската стопанска система

Европейският съюз взе под внимание изказването Лавров , разяснява формалният представител на външната политика на Европейски Съюз Петер Стано. " Европейски Съюз взе под внимание изказването на съветския външен министър за връзките с Европейския съюз. Ние също по този начин вземаме поради обясненията от Кремъл, ще обсъдим това в Съвета на Европейски Съюз ", оповестява ТАСС.

" Обикновено не разясняваме изказванията на политиците в медиите. Обикновено обаче отговаряме не на изказвания на политици в медиите, а на съответни дейности, които трети страни подхващат в отговор на външнополитическите дейности на Европейски Съюз ", сподели той.

" Русия към този момент изцяло ясно съобщи, че не желае да се движи към нормализиране на връзките с Европейския съюз, в това число по време на последното посещаване в Москва на висшия представител на Европейски Съюз по външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел ", изясни Стано.

Според представителя на Кремъл Дмитрий Песков, разяснявайки думите на Лавров , медии са интерпретирали неверно подтекста за " сензационно заглавие, това е огромна неточност на медиите, това е неточност, която трансформира смисъла ".

" Въпросът е тъкмо в това, че ние не желаеме това (скъсване на връзките с ЕС), ние желаеме да развиваме връзки с Европейския съюз. Но в случай че Европейски Съюз следва този път (налагане на наказания с риск за съветската икономика), тогава да, ние ще сме подготвени, тъй като би трябвало да сме готови за най-лошото ".
 Европейски Съюз с най-острата рецензия от 2014-та: Русия е безсърдечен властнически режим
Европейски Съюз с най-острата рецензия от 2014-та: Русия е безсърдечен властнически режим

Борел предложи да наложат наказания на Русия, която се пробва да раздели Запада
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР