Германското правителство се е договорило с основните доставчици на енергия

...
Германското правителство се е договорило с основните доставчици на енергия
Коментари Харесай

Германия плаща милиарди за спирането на атомните централи

Германското държавно управление се е договорило с главните снабдители на сила да ги компенсира за плануваното прекъсване на нуклеарната енергетика в страната.

Германия удостовери своя ангажимент за прекъсване на последната атомна централа до края на 2022 година и се съгласи да заплати към 2,4 милиарда евро като компенсации.

Според държавното управление 1,4 милиарда евро ще бъдат изплатени на компанията Vattenfall, 880 млн. евро на RWE, 80 млн. евро на EnBW и 42,5 млн. евро на E.ON PreussenElektra. Като част от договорката фирмите ще отдръпват своите каузи, заведени против съглашението.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Германското държавно управление утвърди съглашение, съгласно което с...

Сделката следва да бъде утвърдена от управленията на фирмите и предстои на обзор от Европейската комисия по отношение на така наречен " държавна помощ ".

По-рано тази седмица стана ясно, че Европейската комисия стартира следствие на компенсацията, предоставено на електроцентрали, захранвани с лигнитни въглища, от немското държавно управление за поетапно им прекъсване по-рано от плануваното.

След нуклеарната злополука във Фукушима през 2011 година, Германия реши да се откаже от нуклеарната енергетика и да затвори всички атомни централи в страната до 2022 година Откакто канцлерът Ангела Меркел разгласи решението, министри и енергийни компании влязоха в остри разногласия за прекъсването на централите и разноските за съхраняването на нуклеарните боклуци.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР