Германското правителство порица извършеното в Берлин нападение срещу двама евреи,

...
Германското правителство порица извършеното в Берлин нападение срещу двама евреи,
Коментари Харесай

Германското правителство порица нападение срещу евреи в Берлин

Германското държавно управление порица осъщественото в Берлин нахлуване против двама евреи, което беше снимано от един от потърпевшите, съобщи Франс прес.

Говорителка на канцлерката Ангела Меркел и министърката на правораздаването Катарина Барли дефинираха случилото се като позор за демокрацията. "Антисемитизмът не би трябвало в никакъв случай повече да има място в Германия ", съобщи Барли в Туитър.

Външният министър Хайко Маас назова нападението недопустимо и напомни особената отговорност на Германия към евреите.
Двамата млади мъже с обичайни еврейски шапчици бяха нападнати във вторник вечерта в влиятелен берлински квартал.

На видеозаписа на офанзивата, снимана от 21-годишния Адам, се вижда по какъв начин млад мъж атакува снимащия, крещейки "яхуд " ( "евреин " на арабски).

Младежът разказа в детайли нападението във видеоинтервю за уеб страницата на в. "Билд ". Той съобщи, че главният нападател е приказвал на сирийски акцент, порица пасивността на минувачите и изрази вяра, че полицията скоро ще открие агресорите.

21-годишният потърпевш от нападението сподели пред немски медии, че въпреки да е носил обичайна еврейска шапчица - кипа, той не е евреин, а израелски арабин, и е носил кипата, с цел да си направи опит, съобщи ДПА.

"Не съм евреин, а израелец, израснал съм в Израел в арабско семейство ", сподели той пред Дойче веле и добави, че направил опита след предизвестие от другар, че да се носи кипа в Германия е рисково, само че той отказал да повярва, прибавя ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР