Германското правителство е поискало от китайския специален пратеник за Украйна

...
Германското правителство е поискало от китайския специален пратеник за Украйна
Коментари Харесай

Германия: Китай трябва да окаже натиск върху Русия да изтегли войските си от Украйна

Германското държавно управление е поискало от китайския специфичен делегат за Украйна Ли Хуей да " окаже напън " върху Русия да изтегли войските си от Украйна, сподели през днешния ден представителят на немското външно министерство Кристиан Вагнер, представен от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

По-рано денем сътрудник на " Уолстрийт джърнъл " заяви, че Ли е настоял незабавно да се приключи войната и окупираните територии да останат под контрола на Русия.

Китайският делегат, който е на едноседмична европейска обиколка и през днешния ден е в Москва, се срещна в сряда в Берлин с държавния секретар в министерството Андреас Михаелис.

" Обменът на отзиви за съветската нападателна война против Украйна беше в центъра на този натоварен диалог ", сподели представителят на немското външно министерство на постоянна конференция. " Китай, като непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, има специфичната отговорност да играе градивна роля в интерес на мира и сигурността в света ", сподели представителят, припомняйки, че Берлин " ще поддържа Украйна толкоз дълго, колкото е належащо " против съветската инвазия. " Германия също по този начин изиска от Китай да окаже напън върху Русия неотложно да приключи нашествието си и да се изтегли изцяло от Украйна ".

По думите му Китай би трябвало също да употребява въздействието си върху Русия, с цел да накара " Москва да спре със своята безотговорна нуклеарна изразителност и да се предотврати всякаква ескалация ".

" Държавният секретар (Михаелис) изрази очакване, че Китай ясно ще дефинира и осъди експанзията на Русия и ще се въздържи от поддръжката за Москва с (доставка на) оръжия ", сподели Вагнер. " Двете страни се споразумяха да продължат обмена на отзиви за съветската нападателна война против Украйна ".

Ли Хуей, който е някогашен дипломат на Китай в Русия, е на обиколка в Европа от една седмица. Той прекара два дни в Киев, а по-късно посети Полша и Франция.

Русия и Китай поддържат близки връзки, които бяха засилени на икономическо и дипломатическо равнище след съветската инвазия в Украйна на 24 февруари 2022 година, последвана от вълна от западни наказания, които отслабиха съветската стопанска система. Пекин обаче се въздържа от наказание на съветското настъпление, отбелязва Агенция Франс Прес.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР