Германският военен омбудсман Ева Хьогъл поиска днес цялостно разследване на

...
Германският военен омбудсман Ева Хьогъл поиска днес цялостно разследване на
Коментари Харесай

Нов скандал, свързан с елитно армейско подразделение, избухна в Германия

Германският боен омбудсман Ева Хьогъл изиска през днешния ден изцяло следствие на изказвания против членове на елитно армейско поделение, което от дълго време притегля медийното внимание поради съмнения за десен екстремизъм в неговите редици, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Командването на специфичните сили (КСС) беше наранено от редица кавги през последните години, което докара до предприемане на съществени промени в подразделението. Най-новите изказвания са свързани с оръжейна прошка, която се допуска, че е препоръчана на бойци, натрупали оръжия.

" Започнат беше развой на промени. Обвинението, което излиза на ярко, за " прошка " за владение на оръжия и муниции в КСС, обременява доста целия развой ", сподели Хьогъл. Тя изиска " изясняване на всички обстоятелства в КСС и цялостна бистрота ".

Най-новите изказвания породиха спекулации, че командирът на КСС Маркус Крайтмайр може да бъде отхвърлен от служба. Той е упрекнат, че е обещавал на бойците да не бъдат предприемани дейности против тях, в случай че върнат оръжията, които са събрали или може би откраднали. Остана неразбираемо по кое време министерството на защитата е било известено по въпроса. Една рота от КСС беше изцяло разпусната поради опасения за десен екстремизъм.

Хьогъл разгласи, че броят на хипотетичните случаи на десен екстремизъм в немската войска се е нараснал от 363 през 2019 година на 477 през 2020 година, показва Асошиейтед прес.

При представянето на своя годишен отчет тя акцентира, че " бойците не са обект на общо съмнение и безспорното болшинство от тях правят виновна работа всеки ден ". Според нея обаче броят на случаите на десен екстремизъм провокира паника и демонстрира, че има доста работа за извършване.

Хьогъл съобщи, че в армията няма място за десен екстремизъм. " Имаме потребност от следствия, наказания и предварителна защита, които да се правят поредно, изцяло и бързо ", съобщи тя.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР