Германският вестник Експрес поставя България на пето място в класацията

...
Германският вестник Експрес поставя България на пето място в класацията
Коментари Харесай

Защо германските туристи толкова обичат България 

Германският вестник " Експрес " слага България на пето място в класацията си за най-изгодни летни почивки тази година. Вестникът написа: " Балканската страна преди време беше известна единствено на познавачите, само че през днешния ден към този момент се трансформира дестинация за отмора, която притегля от ден на ден туристи. Който желае да почива на ниска цена на плажа, ще направи добър избор с Черно море.Но България предлага доста повече неща - освен слънце, плаж и море. Тук има огромно благосъстояние от недокосната природа, която те приканва да я откриеш и посетиш. Да не приказваме, че и хората с културни ползи няма да останат разочаровани. Столицата София е извънредно подобаваща за градски туризъм. Освен с история и с просвета, София печели точки и с бурния си нощен живот ", означават от вестника. 

За германците България си остава на първо място дестинация за отмора край морето. Това споделиха и редица туроператори по време на огромното туристическо ревю в Берлин предишния месец. Операторите още веднъж оферират най-много отмора на Слънчев бряг, Златни пясъци и Албена, само че все по-често става дума и за огромните благоприятни условия за балнеотуризъм в България.

България е една от трите най-популярни дестинации за летни почивки на германците - паралелно с Турция и Египет, само че и с най-голям растеж на цените на самолетните билети - до 28 %.

За идния летен сезон хората в Германия търсят разнообразни дестинации, тъй като обичайни туристически цели като Италия и Испания фрапантно нарастнаха.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР