По време на реконструкцията на двореца на Владимир Путин край

...
По време на реконструкцията на двореца на Владимир Путин край
Коментари Харесай

В двореца на Путин вече няма стая за стриптийз, а църква с трон

По време на реконструкцията на двореца на Владимир Путин край Геленджик са били демонтирани стаята за стриптийз, казиното и игралната зала. Затова пък се е появила домашна черква. Това демонстрира следствие на " Проект " и Фондът за битка с корупцията на Алексей Навални, оповестено през днешния ден.

Ремонтът е бил осъществен в интервала 2021-2022 година, като обектът е дефинитивно предаден през февруари-март 2023 година Видеото в " Двореца на Путин " е снимано малко преди довеждане докрай на работата от един от служащите.
Църквата е в помещение, в което преди този момент е било игрална зала.

 

Стените на помещението в този момент са украсени с кръстове, а над олтара има нехарактерен набор от икони. Обикновено над олтара има икони на Богородица, Исус Христос и Йоан Предтеча или Николай Чудотворец. В двореца на Путин третата икона е на светия княз Владимир. " Вероятно притежателят е сложил изображение на своя небесен настойник и носи името Владимир ", разяснява за " Проект " протойерей Андрей Кордочкин, който вижда фотография на триптиха, без да знае къде се намира той.

В църквата има и дървен престол. " Той е предопределен или за извънредно почитан в църковната подчиненост, или притежателят на църквата " има задоволително високо мнение за себе си и за своята значителност ", счита Кордочкин.

След ремонта в двореца са окачени картини на исторически сражения на съветски войски против задгранични нашественици. Преди това стените бяха украсени с стенописи на паркове и градини. Сред новите картини са откъс от " Който с меч идва, от меч умира " на Сергей Присекин, оригиналът на която се намира в Големия Кремълски замък, където на 7 май ще е инагурацията на Путин. Присекин не е инцидентен художник - той е рисувал Путин в бяло кимоно. В залите на двореца има и изображение на една от основните борби в историята на Русия - край Бородино, където отрядът на княз Багратион отразява офанзивата на французите.

Дворецът на Путин още веднъж е ремонтиран с извънредно качествени материали на западни компании като немската Knauf и финландската Tikkurila, а в стаите има първокласни италиански мебели. Събеседник на " Проект " твърди, че представители на Knauf са посещавали двореца неведнъж, с цел да следят персонално ремонта. Knauf се оказа в център на скандал при започване на април 2024 година, когато репортаж на немския канал ARD сподели по какъв начин тя взе участие във възобновяване на окупирания Мариупол по поръчка на съветското министерство на защитата. Тогава Knauf съобщи, че няма контракти за директна доставка на своя продукция в Русия, само че не можеа да дават отговор за мнобройните търговци, купуващи нейна продукция в чужбина. Все отново под публичен напън тя даде обещание да продаде своя съветски бизнес.

Tikkurila също от дълго време възнамерява да напусне Русия, само че при започване на 2024 година сподели, че не може да продаде съветския си бизнес.

Санитарната техника в двореца е главно от немски производители като Jorger, Тece, Emco и Hansgrohe, само че е употребена и продукция на италианските марки Gessi и Vismara Vetro, швейцарските Geberit и Laufen, както и японската Omoikiri.

Дворецът е обзаведен с първокласна мебел на над 10 извънредни снабдители, измежду които са Zanaboni, Scappini & C, Salda, Provasi, Roberto Giovannini, OAK, Mobili Di Castello, Angelo Cappellini, Andrea Fanfani, Jumbo Collection, Medea и Taillardat. Килимите са на френската Édition Bougainville и белгийската Ragolle.

Ремонтът на двореца на Путин е осъществен от компанията " Велесстрой ", основен акционер в която до засекретяването на акционерите й е жителят на Хървания Крешимир Филипович. През 2019 година " Собеседник " писа, че той живее на фамилни начала с зам.кмета на Москва Анастания Ракова. Оттогава до момента компанията е получила над 400 млн. рубли за строително-монтажни работи, като поседното заплащане е от септември 2022 година

Филипович постоянно е именуван " портфейлът на Путин ", а OCCRP го заподозря в пране на милиони долари, получени от държавната " Транснефт ". През 2017 година Путин му връчи почетна грамота за признателност за работата му.

Първото следствие на Алексей Навални " Дворец за Путин. Историята на най-големия рушвет " излезе през 2021 година Тогава приятелят на Путин, милиардерът Аркадий Ротенберг съобщи, че той е притежател на постройката и възнамерява там да открие апарт-хотел. Затова била и реконструкцията. Ремонтът обаче приключва през 2023 година, без да има никакъв хотел. Сградата продължава да е загадка резиденция на Путин, настояват " Проект " и ФБК.

 

Източник " Сега "


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР