Встъпването в длъжност за нов мандат на Владимир Путин като

...
Встъпването в длъжност за нов мандат на Владимир Путин като
Коментари Харесай

Встъпването за нов мандат на Владимир Путин: Редица държави ще бойкотират церемонията

Встъпването в служба за нов мандат на Владимир Путин като президент на Руската федерация ще се организира на следващия ден, 7 май. Събитието провокира голям брой мнения измежду първите дипломати на страните от Европейския съюз.

Украинското външно министерство прикани интернационалните съдружници на Киев да не признават Владимир Путин за законен президент на Русия и да бойкотират церемонията. 

„ Украйна не вижда правни учредения да го признае за демократично определен и законен президент на Руската федерация ", се споделя в изказване на Министерство на външните работи на Украйна.

 Нови карти демонстрират украинските територии, завладяни от съветските сили Светът 3 мин. Нови карти демонстрират украинските територии, завладяни от съветските сили  Киев стяга обръча към мъжете, живеещи отвън Украйна Светът 5 мин. Киев стяга обръча към мъжете, живеещи отвън Украйна  Дан Дунгачиу: Войната в Украйна е метод руснаците да договорят позициите си в Черно море България 8 мин. Дан Дунгачиу: Войната в Украйна е метод руснаците да договорят позициите си в Черно море  Нови карти демонстрират украинските територии, завладяни от съветските сили Светът 3 мин. Нови карти демонстрират украинските територии, завладяни от съветските сили  Киев стяга обръча към мъжете, живеещи отвън Украйна Светът 5 мин. Киев стяга обръча към мъжете, живеещи отвън Украйна  Дан Дунгачиу: Войната в Украйна е метод руснаците да договорят позициите си в Черно море България 8 мин. Дан Дунгачиу: Войната в Украйна е метод руснаците да договорят позициите си в Черно море

Кои страни ще имат представители на церемонията и кои не?

„ Посланикът на Република България в Москва Атанас Кръстин ще бъде отвън Руската федерация по лични причини и няма да участва на утрешната гала по встъпване в служба на президента Путин “, съобщиха от Министерство на външните работи след питане на bTV.

Представители на Чехия и Естония няма да участват на идната гала, потвърдиха външните министри на съответните страни на 5 май. Германия, Англия, Канада, Латвия и Литва също ще бойкотират събитието.

Германският дипломат в Русия Александър Граф Ламбсдорф беше отзован за съвещания , откакто Берлин упрекна Москва, че организира хакерски атаки против компании, свързани с защитата и самолетостроенето, както и против ръководещата социалдемократическа партия.

Естония не може да легитимира дипломатически връзки с страна агресор и ние взехме решение да не присъстваме на церемонията по встъпване в служба на Путин “, сподели представител на естонския министър на външните работи Маргус Цахкна.

Настоящите връзки сред Чехия и Русия не оправдават наличието на представител на нашето посолство на церемонията във вторник “, разгласи чешкият външен министър Ян Липавски.

Литва няма да взе участие във подправения спектакъл на встъпването в служба на Путин на 7 май “, сподели външният министър на Литва Габриелиус Ландсбергис.

„ Участието в инаугурацията на Путин не е задоволително за Литва. Нашият приоритет остава поддръжката за Украйна и нейния народ, който се бори против съветската експанзия “, добавя министърът.

Франция ще изпрати своя дипломат при встъпването в служба на съветския президент Владимир Путин за идващия му шестгодишен мандат, сподели френски дипломатически източник, цитиран от Ройтерс. Решението на Париж допуска евентуално разделяне в „ западния лагер “.

Дипломати от Европейски Съюз не би трябвало да вземат участие в церемонията по встъпването в служба на Путин като президент на Русия, оповестиха от групата на Европейската национална партия (ЕНП) в Европейския парламент

„ Те ще бъдат принудени да го поздравят и да приветстват неговите неоимпериалистически изказвания, които включват открити закани към западните демокрации “, сподели евродепутатът от ЕНП Андрюс Кубилюс, чиято активност включва връзките с Москва.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР