Германският външен министър Зигмар Габриел заяви, че приетите в сряда

...
Германският външен министър Зигмар Габриел заяви, че приетите в сряда
Коментари Харесай

Германия: САЩ искат да извадят руския газ от ЕС

Германският външен министър Зигмар Габриел съобщи, че признатите в сряда наказания на Съединени американски щати против Русия частично целят да осуетят доставките на съветски газ за европейците, съобщи Агенция Франс Прес.

" Да се смесват толкоз непосредствено външна политика и стопански ползи и да се споделя: " Искаме да извадим съветския газ от европейския пазар ", несъмнено е нещо, което не можем да приемем ", съобщи Габриел на среща със словашкия си сътрудник в северния град Волфсбург.

Санкциите бяха гласувани с голямо болшинство в Конгреса на Съединени американски щати, а в сряда президентът Доналд Тръмп ги подписа, въпреки и насилствено.

Те са подложени на критика освен от Москва, а и от Брюксел, тъй като може да обиден европейски компании, а в дълготраен проект и доставките на съветски газ за Европейски Съюз.

Главен мотив за тези безпокойства е планът " Северен поток-2 " за газопровод сред Русия и Германия през Балтийско море, в който вземат участие съветският колос " Газпром " и пет европейски компании: френската " Анжи ", немските " Унипер " (бивша ЕОН) и " Винтерсхал " (БАСФ), австрийската ОMV и англо-холандската " Шел ".

Сега президентът Тръмп има опцията да глоби компании, които работят по идващи от Русия газопроводи, да вземем за пример като ограничи достъпа им до американски банки или да ги изключи от присъединяване в обществени търгове в Съединени американски щати.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР