Германският външен министър Аналена Бербок потвърди плановете на федералното правителство

...
Германският външен министър Аналена Бербок потвърди плановете на федералното правителство
Коментари Харесай

Аналена Бербок: На Путин му е рано да се радва - не само продължаваме подкрепата за Украйна, но и ще я увеличим

Германският външен министър Аналена Бербок удостовери проектите на федералното държавно управление за доста разширение на поддръжката за Украйна. " Колкото и мощна да е сегашната спешна дипломация във връзка с Близкия изток, за нас също е значимо да се надигнем пред геополитическите провокации тук, на място ", сподели тя на среща на външните министри в Брюксел в понеделник. " Нашата поддръжка ще бъде доста разширена, изключително през идната година ", добави тя.
 
Бербок не даде никакви детайлности за проектите през 2024 година Говорейки за идващите седмици и месеци, тя загатна по този начин наречения " зимен защитителен щит ", който включва доставката на друга система за противовъздушна защита " Пейтриът " и генератори на електрическа енергия за Украйна. Според министъра на външните работи на Германия това би трябвало да предотврати съветските офанзиви и да помогне на украинците да не замръзнат през идващата зима. Баербок разяснява и вероятните очаквания на съветския президент Путин за понижаване на поддръжката за Европейски Съюз заради ескалацията на спора в Близкия изток: " На Путин му е рано да се радва, поради трагичната обстановка в света. Защото ние освен ще продължим да поддържаме Украйна, само че и ще я уголемявам и усилвам помощта ".
 
" Билд ": Германските управляващи възнамеряват да удвоят помощта
Според обява на вестник Bild am Sonntag, немското съдружно държавно управление се е съгласило да отпусне осем милиарда евро за военна помощ на Украйна през 2024 година вместо авансово оповестените четири. Представители на министерствата на защитата и финансите не разясниха известия в медиите през уикенда, базирайки се на актуалната парламентарна процедура. Бюджетната комисия на Бундестага ще разиска разноските за 2024 година идния четвъртък, 16 ноември, след което бюджетът ще бъде разискван в пленарна зала.
 
В началото на ноември федералното държавно управление разгласи доставката на 25 танка Leopard 1A5 в Украйна, обещани по-рано. Тази партида включваше и разследващи дронове и радари. Общият размер на помощта за Украйна от Германия, в това число филантропичната помощ, след нахлуването на Русия в Украйна възлиза на към 24 милиарда евро.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР