Германският правосъден министър Марко Бушман съобщи, че ще внесе идния

...
Германският правосъден министър Марко Бушман съобщи, че ще внесе идния
Коментари Харесай

Германия премахва забраната за рекламиране на аборти

Германският правосъден министър Марко Бушман заяви, че ще внесе идния месец законопроект за унищожаване от наказателния кодекс на възбрана лекарите " да популяризират " аборти. Това е една от няколкото по-либерални социално-политически ограничения, планувани от новото държавно управление, съобщи Асошиейтед прес.

Трите партии, образуващи управническата коалиция на канцлера Олаф Шолц, от дълго време се афишират срещу сегашните правила по този въпрос, засягащ абортите, само че десноцентристкият блок ХДС/ХСС на някогашния канцлер Ангела Меркел, който в този момент е в съпротива, ги защитаваше.

В изявление за изданията от немската вестникарска група " Функе " Бушман съобщи, че в обществената политика има " голямо закъснение в промените ". По думите му първата стъпка на новите ръководещи ще бъде да отстранен от немския углавен кодекс алинея, забраняваща " рекламирането " на аборти, което се санкционира с санкция или до две години отнемане от независимост.

Според компромис от 2019 година държавното управление на Меркел публично остави възбраната в действие, само че за пръв път разреши на лекарите и лечебните заведения да оповестяват на интернет страниците си, че правят аборти. Те обаче нямаха право да дават по-детайлна информация в тези известия.

Бушман сподели, че по този начин наречената алинея 219а основава " риск от наказателно гонене " за лекарите, които правят легални аборти и дават фактическа информация за това, а това съгласно министъра е " неуместно ".

Сред другите промени, които новата ръководеща коалиция на левоцентристката Германска социалдемократическа партия на Шолц, " Зелените " и Свободната демократическа партия на Бушман възнамерява в обществената политика, е унищожаване на 40-годишен закон, изискващ от транссексуалните психическа оценка и правосъдно решение, преди публично да си сменят пола, процедура, която неведнъж включва интимни въпроси, отбелязва Асошиейтед прес.

Коалицията даде обещание да размени това с нов " закон за самоопределянето ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР