Германският министърпо европейските въпроси Михаел Рот изрази днес открито дълбоко

...
Германският министърпо европейските въпроси Михаел Рот изрази днес открито дълбоко
Коментари Харесай

Германия разочарована от България заради Северна Македония

Германският министърпо европейските въпроси Михаел Рот изрази през днешния ден намерено надълбоко отчаяние от неналичието на прогрес по въпроса за разширението на Европейски Съюз, заяви Българска телеграфна агенция.

" Разочарован съм, канцлерът на Германия Ангела Меркел персонално се зае с този развой, само че не постигнахме триумфа, на който се надявахме ", съобщи Рот на конференция след днешното съвещание на Съвета на Европейски Съюз по общи въпроси. Той означи, че единствено една страна от Европейски Съюз не дава утвърждение за приемане на изводи, с които да се утвърди рамката за идните договаряния със Северна Македония.

По неговите думи страните в Европейски Съюз са единомислещи, че разширението ще продължи. " Отдавна искахме договарянията с Тирана и Скопие да стартират, надяваме се при идното португалско председателство на Съвета на Европейски Съюз да се реализира пробив ", добави Рот.

" Въпросът не е дали, а по кое време ще стартират договарянията със Северна Македония. Само една страна не може да утвърди преговорната рамка, а е нужно единогласие. Надявам се сътрудниците в Скопие да не се обезсърчават, политическият развой ще продължи и идната година чакаме пробив. Няма потребност от проект " Б ", съобщи министърът.

Припомняме, че предишния месец България блокира Северна Македония за начало на договаряния за участие в Европейски Съюз, откакто не утвърди преговорната рамка на югозападната си съседка.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР