Германският министър на земеделието призова за забрана на всички достъпни

...
Германският министър на земеделието призова за забрана на всички достъпни
Коментари Харесай

Германски министър поиска забрана на рекламите на нездравословна храна за деца

Германският министър на земеделието прикани за възбрана на всички налични за деца реклами на нездравословни храни, в това число сладкиши и артикули с високо наличие на сол, мазнини и захар, с аргумента, че здравето на младежите в Германия в бъдеще е заложено на карта, съобщи " Гардиън ".

Джем Йоздемир от Зелените сподели, че е време децата да бъдат предпазени от последствията от нездравословната храна, като затлъстяване, диабет и други болести.

Според някои потребителски групи предложенията би трябвало да стигнат по-далеч и да включват възбрана на стратегическото позициониране на сладкарски произведения на касите на супермаркетите, където родителите постоянно се усещат притиснати от децата да ги купуват. Бонбоните и дъвките постоянно даже се слагат покрай алкохолни питиета в дребни опаковки.
Според здравни експерти почти един на всеки двама германци е с наднормено тегло, както и 15% от децата. " Трябва да подсигуряваме, че децата могат да порастват по-здравословно ", сподели Йоздемир, добавяйки, че апелите към промишлеността да се контролира са се провалили.

Според неговите проекти рекламирането на нездравословна храна " във всяка среда, обвързвана с децата ", в това число телевизия, радио и " Ютюб " и " Инстаграм ", би трябвало да бъде понижено. В бъдеще такава реклама би трябвало да се излъчва единствено сред 23:00 и 6:00 часа, добави той.

Министърът акцентира, че не е за цялостна възбрана на рекламата, само че добави: " Рекламите към този момент не би трябвало да бъдат ориентирани към деца. "

Печатните реклами в детските списания, както и рекламите на билбордове наоколо до учебни заведения и развлекателни центрове на бонбони и сладкарски произведения би трябвало да бъдат неразрешени. Йоздемир сподели, че неговата формулировка за нездравословна храна се основава на насоките на Световната здравна организация.

 Здравословното хранене стана жертва на инфлацията във Англия Здравословното хранене стана жертва на инфлацията във Англия

Той уточни, че ще търси междупартийна поддръжка за самодейността, само че чака опозиция.

Планът на Йоздемир е в сходство с предизборното заричане, посочено в съдружното съглашение на трипартийното държавно управление на социалдемократите, Зелените и про-бизнес насочените Свободни демократи, в което се показва: " Фокусирана върху децата реклама на храни, с високо наличие на захар, мазнини и сол в бъдеще не би трябвало да се позволява за лъчение и в други формати, ориентирани към деца под 14-годишна възраст ".

Но Свободната демократическа партия и християндемократите бяха сериозни към проектите, а някои от ръководещата Социалдеморкатическа партия също показаха угриженост.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР