Германският концерн Mercedes-Benz подписа споразумение за технологично сътрудничество с ProLogium,

...
Германският концерн Mercedes-Benz подписа споразумение за технологично сътрудничество с ProLogium,
Коментари Харесай

Mercedes-Benz разработва ново поколение батерии за автомобили

Германският тръст Mercedes-Benz подписа съглашение за софтуерно съдействие с ProLogium, тайвански производител на така наречен твърдотелни акумулатори, на стойност десетки милиони евро за разработка на ново потомство акумулатори за задвижване на коли на марката.

Първите такива акумулатори, които употребяват корав вместо течен електролит, могат да бъдат инсталирани в транспортните средства на компанията през идващите години, оповестиха от централата на Mercedes-Benz в Щутгарт през днешния ден, представени от ДПА.

Целта е да се понижи тежестта на клетките на батериите за увеличение на изминатото разстояние на транспортните средства, което може да реши основен проблем за доста от купувачите на коли на ток. Постигането на по-бързо зареждане също е една от задачите.

„ Работим с Mercedes-Benz по тестването на нашите акумулаторни кафези за електрически транспортни средства от 2016 година и сме разчувствани да засилим и разтеглим партньорството си “, сподели създателят и основен изпълнителен шеф на ProLogium, Винсент Янг.

В прессъобщението си по тематиката от немската компания напомнят, че възнамеряват да станат напълно електрически бранд до 2030 година, където пазарните условия го разрешават. Според договорката Mercedes-Benz получава и място в Борда на шефовете на ProLogium.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР