Германският концерн Daimler не води бизнес със Северна Корея и

...
Германският концерн Daimler не води бизнес със Северна Корея и
Коментари Харесай

Daimler не знае откъде Ким Чен-ун има лимузина Mercedes

Германският тръст Daimler не води бизнес със Северна Корея и заради тази причина не може да даде информация от кое място Ким Чен-ун разполага с лимузина Mercedes, заяви Зилке Мокерт, представител на компанията.

В кортежа на севернокорейския водач по време на неговите задгранични пътувания в Сингапур, Ханой и Владивосток, се виждат лимузини Mercedes Maybach. Резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации не разрешава продажбата на първокласни предмети на Северна Корея.

„ В продължение на 15 години Daimler не поддържа търговски връзки със Северна Корея, като строго се придържа към регулациите на Съединени американски щати и Европейския Съюз. За да попречва доставката на транспортни средства в азиатската страна или в севернокорейските посолства, Daimler вкара мощен експортен контрол”, оповестиха от там.

„ Какви продажби се осъществят към трети страни е отвън наш надзор и не е наша отговорност. Затова, апелирам, да се има поради, че ние не разполагаме с информация по какъв начин въпросните коли са попаднали в Северна Корея”, допълват от Daimler.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР