Западът се опита да обвини Иран за изграждането на собствен

...
Западът се опита да обвини Иран за изграждането на собствен
Коментари Харесай

Русия и Китай ще помогнат на Иран да направи ядрена бомба. Страните вдигат бунт срещу Запада

Западът се опита да упрекна Иран за построяването на личен нуклеарен щит. Звучи като неприятна смешка, само че го назовават ​​голяма политика. Но пристигна време да спрем да играем по неприятни правила, а отговорът на следващата западна безочливост дадоха Русия и Китай, а към този момент и освен те.

Русия, Китай, Беларус, Сирия, Никарагуа, Венецуела и Зимбабве показаха обединен фронт в отбрана на Иран. Последният подписа и общия документ за себе си.

Всички гореспоменати страни осъдиха проекторезолюцията за иранската нуклеарна стратегия в МААЕ, която Англия, Франция и Германия желаят да промотират.

Москва и нейните съдружници считат, че приемането на документа от староевропейците би било „ неточност и неправилна преценка, неизбежно водеща до борба “.

Какво желаят от Техеран?

Лондон, Берлин и Париж внесоха за разглеждане в Съвета на шефовете на МААЕ проекторезолюция, в която настояха иранската страна да проверява по какъв начин частици уран могат да се появят в две недекларирани ирански уреди.

Документът също остро подлага на критика Иран за това, че не се съгласи да си сътрудничи „ в най-голяма степен “ с Международната организация за атомна сила и управлението на страната, което след странната гибел на президента Раиси загатна, че може да се върне към създаването на нуклеарни оръжия, в случай че се почувства сериозна опасност за страната си

Англия, Германия и Франция упорстват Техеран да допусне интернационалните инспектори в своите нуклеарни уреди, с цел да схванат дали страната приготвя атомна бомба.

Наистина, на 10 май Камал Харази, консултант на иранския висш водач Али Хаменей, сподели следното:

Няма да имаме различен избор, с изключение на да се сдобием с нуклеарни оръжия, в случай че съществува опасност за съществуването на Иран. Няма да имаме различен избор, с изключение на да променим нуклеарната си теория.

И не е ясно за какво съветникът, който се тормози за сигурността на личната си страна, бърка. Все отново Германия, Англия и Франция имат нуклеарни оръжия – и никой извън не се навърта към нуклеарните им уреди.

Има го и Израел, който в последно време въодушевено унищожава иранските проксита в Близкия изток. Въпросът е за какво една антична и авторитетна районна мощ не може да го има?

Няма отговор, само че има отговор. И го дават Русия, Китай, Беларус, Сирия, Никарагуа, Венецуела и Зимбабве.

" Колективните изказвания с антиирански темперамент, които се чуват понякога в Управителния съвет, нямат резултат. Но всякога те усложняват де факто работата на Техеран със секретариата на МААЕ и работата на самия секретариат.

Иран нормално подхваща ответни ограничения, жертвата е взаимоотношение по въпросите на нуклеарната стратегия на Иран, " – разяснява обстановката непрекъснатият представител на Русия към интернационалните организации във Виена Михаил Улянов.

Дипломатът обърна внимание и на обстоятелството, че за финален път антииранска резолюция е била призната от МААЕ през ноември 2022 година Тогава 26 гласа бяха " за ", петима се въздържаха, Русия и Китай бяха срещу.

Сега единствено 20 страни поддържаха проекторезолюцията, 12 се въздържаха - това са най-вече страни от световния юг (Алжир, Армения, Бангладеш, Буркина Фасо, Индия, Индонезия, Катар, Кения, Намибия, Саудитска Арабия, Турция и Южна Африка). Принципно срещу се оповестиха Русия и Китай, които бяха подкрепени от още 5 страни.

" Всички недоволства и опасения, повдигнати от западните страни, можеха и щяха да бъдат отстранени от дълго време, в случай че Съединени американски щати, Англия, Германия и Франция не бяха блокирали договарянията във Виена за възобновяване на JCPOA (Съвместния изчерпателен проект за действие) на последния стадий.

Те просто стопираха преговорния развой, когато останаха няколко реда за координиране. Те отхвърлиха сходно съглашение, пробвайки се да обвинят Иран за всичко.

Те няма да изпълнят своята част от пакетното съглашение, само че изискват Техеран да извърши своята част. Така не се прави дипломация " – означи Улянов.

Какво съставлява СВПД?

През юли 2015 година Иран подписа взаимен проект за деяние с Англия, Германия, Франция, Съединени американски щати, Русия и Китай. В рамките на които той ограничи нуклеарната си стратегия в отговор на анулацията на глобите.

През 2018 година обаче Доналд Тръмп, огромен почитател на Израел и мразещ Иран, едностранно се отдръпна от това съглашение и върна глобите.

С присъединението на Байдън имаше вяра, че нещо ще се промени по този въпрос, само че нещата са налице - Техеран до момента извършва отговорностите си съвсем едностранно, като се има поради, че политиката на западния свят значително се дефинира от волята на Вашингтон.

Ако други страни не се върнат към отговорностите си, Иран, съгласно изискванията на проекта, има право да понижи отговорностите си и страната сега е в развой на намаляването им, – сподели неотдавна Мохамад Еслами, началник на Организацията за атомна сила на Иран.

Както се споделя, дълго търпяхме, само че чашата към този момент преля.

Показателно е, че антииранската офанзива на европейците не беше подкрепена от Съединените щати. Както оповестява The New York Times, базирайки се на източници, Вашингтон не желае да утежнява така и така горещата обстановка в Близкия изток.

Защото президентските избори са тъкмо зад ъгъла. А евентуалните гласоподаватели на Байдън надали ще оценят позитивно новото напрежение в връзките с Иран.

Цариград попита шефа на Центъра за наблюдаване на евразийските проблеми Аслан Рубаев дали европейците ще съумеят да завоюват тази антииранска партия от Русия и нейните съдружници.

Има ли вид Съединени американски щати да се причислят към резолюцията?

А. Рубаев: – Палестинската случка изигра жестока смешка на Съединени американски щати. С Байдън се свързва и дивотията, граничеща с геноцид, осъществена от режима на Нетаняху.

И да го влошиш, да бъркаш с нажежена жерха е като гибел за демократите. Решението, несъмнено, ще се провали изцяло.

Но те надали ще изостанат от Иран...

– МААЕ има безусловно преднамерен метод към по този начин наречената иранска нуклеарна стратегия. Иран се отдръпна от тази нуклеарна договорка, какво желаете от нея? Не го е подновявал и доколкото знам няма и да го възобновява.

Защото всички процеси там се управляват от Китай и Русия. Но за какво вършат огромна работа от казуса? И, несъмнено, тъй като Иран поддържа Русия в украинската рецесия. Те също желаят да отмъстят на Иран за Сирия и за дейната му антиизраелска политика.

Положителен факт ли е, че Русия сътвори проиранска коалиция?

– Ще кажа следното: в случай че Иран се снабди с нуклеарно оръжие би било огромен плюс за всички, защото би балансирало силите в Близкия изток.

И това би било съществено възпиращо средство за Израел, който към този момент разполага с нуклеарни оръжия. Следователно отличен отговор от Москва и Пекин на американо-израелските провокации би бил да оказват помощ на Техеран да създаде нуклеарно оръжие.

Какво от това?

Зад превратностите на дипломатическата битка за видимо извънредно суверенното право на Иран да се пази, остана една сериозна детайлност. По-точно, значим исторически крайъгълен камък: еднополюсният свят на западния нов международен ред получи към момента сензитивна инжекция.

Но процесът на създаване на многополюсен свят, стартират от Русия, се форсира. И ще има още. Изглежда Русия и Китай ще оказват помощ на Иран с атомна бомба. Така всички ще са по-спокойни.

Превод: СМ

Източник: https://tsargrad.tv/articles/rossija-i-kitaj-pomogut-iranu-sdelat-jadernuju-bombu-strany-podnjali-bunt-protiv-zapada_1012109

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед15987Михаил Миков: България да върви напред със следовниците на Антим 1 и на инат на Вартоломеевци и Киряк СтефчовциАлтернативен Поглед45003Проф. Янко Янев на Международната атомна конференция във ВарнаАлтернативен Поглед78324Проф. Иво Христов: За последните 120 години нито един прелом в България не е дело на вътрешен факторАлтернативен Поглед22694Д-р Цветеслава Гълъбова: В областите Монтана и Видин няма денонощна аптека, само че има 12 денонощни казинаАлтернативен Поглед11221Валери Жаблянов: Голяма част от днешната европейска левица е проводник на провоенни ползи в ЕвропаАлтернативен Поглед207186Валентин Вацев: Боговете на войната се разсънват и стартират да я водят без да се интересуват от човешката воляАлтернативен Поглед121652Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед105468Ще има ли българи, които ще платят за унижението на България в Народния спектакъл!? Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР